Magazin

Ușile de interior – nota finală de impresie artistică a interioarelor decorate cu gust

Publicat: 20 iul. 2021

Când vine vorba de amenajările interioare ale casei sau apartamentului, ușile de interior, par a fi trecute la capitolul utilități sau pur și simplu se aleg variantele cele mai ieftine disponibile la primul magazin. Totuși, aceasta este o greșeală de stil pe care mulți o fac și pe care nu ar trebui s-o repeți dacă vrei să te bucuri de un spațiu casnic decorat cu bun gust și primitor. 

Există o mulțime de stiluri și modele de uși de interior însă cele pe care le alegi ar trebui să reflecte designul general al interiorului casei tale și, în același timp să servească într-un mod eficient scopul utilitar pentru care au fost construite adică să asigure izolarea fonică, intimitate și reglarea temperaturii interioare. 

Iată doar câteva informații de care ar trebui să ții cont atunci când ai de ales ușile interioare pentru locuința ta

Ușile de interior pot fi confecționate din materiale constructive diverse pentru design-uri, gusturi și utilități diferite. 

  • Cadrele din metal împreună cu sticla sau oglinda pot fi folosite cu succes ca materiale pentru conceperea unor uși de interior, în special a modelelor glisante. Majoritatea acestor modele pot fi folosite pentru dotarea dresingurilor, cămărilor sau spațiilor tehnice sau de depozitare, ori a încăperilor de baie. Cu siguranță nu vei recreea celebra Sală a Oglinzilor de la Versailles însă ușile prevăzute cu oglindă pot da impresia de spațiu suplimentar, mai ales în apartamentele de mici dimensiuni. 
  • Ușile din lemn masiv – sunt fabricate din diferite esențe lemnoase precum stejarul, teiul, molidul, etc. Unele dintre aceste esențe lemnoase au o duritate mai mare, altele, dimpotrivă, sunt moi și elastice, însă toate oferă un grad înalt de izolare fonică. De asemenea, aspectul acestor varietăți de uși este unul solid, fiind și mai grele la manipulare, însă, în general, vor crea o excelentă impresie vizuală interioarelor decorate mai ales în stiluri clasice. 
  • Alegerea unor uși MDF pentru interior este o opțiune la modă, mai ales că acest material (placă din fibre lemnoase cu densitate medie) oferă, datorită procesului de fabricație care consta în amestecul fibrelor cu rășini și adezivi și apoi presarea la temperaturi înalte, versatilitate, prelucrare și modelare ușoară sub formele dorite. Suprafețele ușilor din MDF sunt complet plane, netede, lucioase, și pot suporta o imensă gamă de culori, nuanțe și finisaje. Acest tip de uși este excelent pentru completarea unor stiluri minimaliste ale interioarelor, ori a unelor moderne, futuriste. 

Ușile de interior nu trebuie să fie neapărat din categoria obiectelor utilitare standard. Fie că-ți decorezi casa într-un stil ultra-modern sau alegi o atmosferă rustică, există opțiuni diverse de a le accesoriza cu cadrul general. De exemplu, pentru o notă de modernitate, o ușă din MDF simplă, plană, ar putea fi o alegere inspirată, în timp ce pentru interioarele mai tradiționale sau chiar acolo unde vrei să atragi atenția, același model de ușă, dar cu decupaje și inserții din sticlă sau geam vitrat, poate fi o soluție excelentă care lasă și o parte a luminii să treacă într-un mod difuz.  

În concluzie, alegerea ușilor de interior pentru căminul tău ar trebui să se transforme în acea tușă finală, de după decorarea interioarelor, care să adauge valoare impresiei generale pe care vrei s-o transmiți și să transforme spațiul într-un tot stilistic unitar. 

Sursa foto: Pixabay.com

Adauga un comentariu