Local

USLIP IAȘI a câștigat ieri la Tribunalul Iași un nou proces pe o speță cu privire la calculul greșit al drepturilor salariale aferente fracțiunilor de normă

Publicat: 03 mart. 2021
Prof. Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași a anunțat că sindicatul pe care îșl reprezintă a câștigat un important proces la Tribunalul Iași
Prof. Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași a anunțat că s-a încheiat un an școlar/universitar de un dramatism fără precedent

USLIP Iași a câștigat, ieri 3 martie 2021, un important proces la Tribunalul Iași. Conform datelor existente la această oră, procesul avea ca speţa calculul greşit al drepturilor salariale aferente fracţiunilor de normă.

Prof. Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași a avut o reacţie oficială după ce organizaţia a câștigat procesul de la Tribunalul Iași

USLIP Iași a câștigat un important proces la Tribunalul Iași

Conform datelor existente până la această oră, USLIP a câştigat un proces ce se referă la calculul greşit al drepturilor salariale aferente fracţiunilor de normă. În urma victoriei din instantă, toţi cei care au avut în ultimii treei ani peste norma de bază ore suplimentare vor primi procentul aferent la concediu şi norma de hrană, susţine prof. Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași. Conform aceleași surse, la nivelul județului Iași există un prejudiciu de peste 10 milioane de euro.

USLIP IAȘI a câștigat ieri la Tribunalul Iași un nou proces pe o speță cu privire la calculul greșit al drepturilor salariale aferente fracțiunilor de normă.Toți cei care au avut în ultimii trei ani peste norma de bază ore suplimentare ar trebui să primească procentul aferent la concediu și norma de hrană. Este o nouă confirmare a faptului că și drepturile salariale firave din învățământ sunt calculate greșit. Datoriile statului român sunt din estimările noastre doar la nivelul județului Iași de peste 10 mil. Euro!! Și asta pe procesele la care câștigăm ,,la sigur”

Sute de dosare vor fi introduse pentru 3 spețe

Prof. Laviniu Lăcustă susține că pe doar 3 spețe care vor avea un deznodământ sigur ar trebui introduse peste 650 de dosare. În total, cumulate cu alte două acțiuni la care USLIP Iași așteaptă deznodământe, sunt 1000 de dosare.  În total, toate aceste proteste sunt cauzate de faptul că statul român nu respectă legile în vigoare dar și a numeroaselro abuzuri:

Suntem în acest moment aproape într-o imposibilitate juridică. Avem 3 spețe unde trebuie introduse acțiuni ce par a avea un deznodământ clar.Doar aici trebuie să introducem în jurul la 650 dosare. Coroborat cu alte două acțiuni la care așteptăm rezultate favorabile efortul juridic se însumează la peste 1000 de dosare!!! Dacă le-am introduce pe toate în același timp am avea nevoie de un camion pentru transportul acestora.Aici ne-au adus reprezentanții Statului Român!! Poate acest fapt este un alt motiv al campaniei îndreptate împotriva noastră. Sindicatele nu sunt un ,, rău necesar” cum greșit îmi spunea un lider coleg ieri. Și-au demonstrat utilitatea în ultimii 15 ani!! Legi nerespectate, salarii tăiate, numeroase tentative de abuzuri. Toate acestea au fost dejucate în general de către noi. O vom face și mai departe!!! Asta dacă nu vom fi interziși prin lege!! În România totul este posibil!!

Comentarii
  • Praf in ochi…Ce implicare a avut sindicatul si ISj Iasi cand li s-a adus la cunostinta ca o contabila de la o scoala din judet a inselat statul cu o diploma falsa mai bine de 20 de ani? Nimic si nici nu se va face nimic. RUSINE pentru invatamant . Rusine pt ISJ Iasi.

Adauga un comentariu