Local

„USR-PLUS-PSD îngroapă fotbalul ieșean”

Publicat: 07 apr. 2021

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local de miercuri, 7 aprilie, o nouă alianță a grupurilor de consilieri USR-PLUS și PSD a respins un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de 390.000 de lei pentru acoperirea unor cheltuieli urgente ale Asociației Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași.

Măsura era una de prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, clubul de fotbal fiind puternic afectat pe durata pandemiei.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat inclusiv în urma discuțiilor purtate în ședința ordinară a Consiliului Local de miercuri, 31 martie, în care o serie de consilieri USR-PLUS și PSD au solicitat o strategie de relansare a clubului de fotbal. Proiectul părea că are toate șansele să fie adoptat în condițiile în care, în ședința de luni, 5 aprilie, a Comisiei de Tineret și Sport a Consiliului Local, ședință în care a fost prezentată și o astfel de strategie, inițiativa primise aviz favorabil, cu sprijinul consilierilor PNL (11 voturi), PMP (2) și PSD (5).

Cei consilieri USR PLUS și cei 5 consilieri PSD au respins acordarea sprijinului financiar pentru Politehnica Iași

Cu toate acestea, în ședința extraordinară de miercuri, 7 aprilie, cei 9 consilieri USR-PLUS și cei 5 consilieri PSD au decis să respingă acordarea sprijinului financiar pentru Asociația Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași.

„Nici eu nu sunt mulțumit de activitatea conducerii executive a clubului de fotbal Politehnica Iași și am cerut o strategie de relansare și rezultate, nu pentru mine, ci din respect față de banii publici și pentru ieșenii care iubesc fotbalul. Am explicat Consiliului Local că acest ajutor era o «gură de oxigen», aproape o ultimă șansă pentru ca Poli Iași să nu retrogradeze. Din păcate, astăzi am constatat cu tristețe că, în ciuda interesului mimat față de soarta clubului, consilierii USR-PLUS și PSD au ales politicianismul în locul responsabilității, iar ura față de primarul ales a îngropat Poli Iași. Nu vreau să folosesc sloganuri politice, dar aș vrea să le propun unul ieșenilor care iubesc echipa Iașului: «USR – PLUS – PSD / Duc fotbalul din Iași în B!»”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comentarii
 • Nu e vorba numai de fotbal. Asta nu e echipa de Liga 1.
  E vorba de proiectele de dezvoltare (cata o fi) a orasului astuia. Blocate de jigodiile neomarxiste. Doua pizde tin pe loc un oras intreg. Despre asta e vorba. Doua pizde nu dau voie sclavilor „alesi” sa lucreze pentru oras. Iata, votantilor #rezist, iata rezultatul votului vostru. Zero realizari, 100% scandal si mahala.

 • Cum, nu-l lasa USRPlus pe agariciul de Chirica sa fie patron de echipa pe banii iesenilor? Au blocat si mafia imobiliara si nu-l mai lasa pe Kirica sa faca a saptea vila a copiilor?
  Cica daca nu-i mai lasi pe mafioti sa-si faca de cap in orasul asta tii pe loc un oras intreg! 🙂
  Singurele pizde sunt slugile lui Kikirica, postaci platiti din bani publici, care se plang ca nu mai pot fura ca-n codru. 😛

 • Groparul clubului Politehnica, Mihai Chirica, este foarte supărat că nu-și mai poate face imagine pompând bani în acest sac fără fund numit Consiliul Director al clubului. Primarul în funcție a avut la dispoziție cel puțin 5 ani până în prezent pentru a face reforma clamată și pentru a stimula performanța. În schimb, a fost ocupat cu desene și planșe pentru stadioane și a recompensat rezultatele slabe ale echipei și ale managementului. Banii publici, ai ieșenilor, nu pot fi folosiți discreționar de Mihai Chirica pentru rețeaua de interese din jurul clubului Politehnica.
  Delirul primarului Chirica a fost însoțit de discursurile lacrimogene ale colegilor săi din PNL și PMP, care se pregăteau de priveghiul clubului ce „urmează să moară” din cauza rezistenței USR PLUS în a aloca bani într-o conducere neperformantă, așa cum a procedat până acum primarul. În orice sport, rezultatele sunt argumentele perfomanței, nu discursurile penibile ale edilului. Sunt alte echipe mult mai mari decât Politehnica, ce au retrogradat și apoi și-au reluat ascensiunea. Nu e nicio tragedie dacă Poli retrogradează, ci dimpotrivă e un stimul pentru renaștere și performanță.
  Asta il doare cel mai tare pe Chirica!

 • Am trait sa o vad si pe asta
  USE+ voteaza ca si PSD. Cot la cot. Ce scarbe !
  De-acu eu si ai mei votam AUR. Macar stim din prima ce e cu ei.

 • Poli a ajuns in aceasta situație din cauza unor tampiți care au permis ca echipa sa fie condusa de C D in care hotarasc un senil de 80 de ani un vice de 70 de ani si un pocait care gandesc ca acum 40 de ani in urma si nu vor decat sa -si bage bani in buzunare ,trist dar adevarat.

Adauga un comentariu