Actualitate

Usturoiul este foarte bun pentru orhidee. Cum trebuie folosit pentru a avea o multime de flori frumoase

Publicat: 12 sept. 2018

Stim cu totii ca usturoiul este un puternic remediu pentru organism, dar poate nu stiati cat este de util pentru orhidee.

Usturoiul stimuleaza in mod activ inflorirea orhideei. Este suficient sa pregatiti un amestec special de usturoi, acid succinic si apa, astfel incat planta sa infloreasca in mod regulat si sa va ofere flori superbe.

Pentru aceasta ai nevoie de:

– un litru de apa

– trei catei de usturoi

– un vas din sticla

– o pastila de acid succinic

Cum pregatesti solutia:

Dizolva pastila de acid succinic in apa fierbinte. Marunteste usturoiul cu un cutit si adauga-l in solutia pregatita, deja rece.

Toarna lichidul intr-un borcan si lasa sa stea 24 de ore.

Strecoara solutia obtinuta si uda cu ea orhideea prin metoda scufundarii ghivechiului. Procedeul se foloseste o data pe luna. Rezultatele nu vor intarzia sa aparea curand.

Alte sfaturi utile pentru ingrijirea orhideelor:

– Orhideele au nevoie de lumina perfecta – Lipsite de lumina, frunzele orhideelor se inchid la culoare, astfel ca incaperea in care se tine aceasta floare trebuie sa fie una scaldata de razele soarelui pe timpul zilei. Totusi, planta nu trebuie expusa direct, pentru a evita ca frunzele sale sa se arda.

– Ghiveciul transparent este mult mai indicat decat unul opac – In stransa legatura cu nevoia de lumina a orhideei, un vas din sticla ajuta ca radacinile sa se dezvolte armonios. Explicatia: orhideea este o planta epifita, ale carei radacini se dezvolta deasupra solului.

– Necesarul de apa al orhideelor este un alt secret in ingrijirea lor – Orhideele crescute in interior au nevoie de o cantitate destul de mare de apa, asa ca ele trebuie udate din abundenta, NUMAI dimineata, iar urmatoarea udare trebuie sa se produca in momentul in care pamantul din ghiveci este aproape uscat.

– Nu doar cantitatea de apa este importanta, ci si cum este ea turnata – Mari iubitoare de apa, orhideele se asteapta sa aiba parte de umiditate si in aerul din incaperea unde sunt pastrate.loading...

Adauga un comentariu