Stiri

Utilizatorii de Linux din Spania au facut o plangere impotriva Microsoft la Comisia Europeana

Publicat: 28 mart. 2013

O asociatie spaniola care reprezinta utilizatori de programe cu sursa deschisa a depus o plangere impotriva companiei Microsoft la Comisia Europeana, intr-o noua sesizare impotriva dezvoltatorului Windows in urma unei amenzi semnificative aplicate la inceputul acestei luni.

Asociatia Hispalinux, formata din 8.000 de membri si care ii reprezinta pe utilizatorii sistemului de operare Linux, a precizat ca Microsoft a ingreunat posibilitatea ca utilizatorii calculatoarelor vandute cu platforma Windows 8 sa treaca la Linux si alte sistem de operare, scrie Agerpres.

Liderul Hispalinux, avocatul Jose Maria Lancho, a spus ca a inmanat marti plangerea Reprezentantei Comisiei Europene la Madrid.

In textul de 14 pagini, Hispalinux a subliniat ca Windows 8 contine ‘un mecanism de obstructionare’ numit UEFI Secure Boot care controleaza pornirea calculatorului, ceea ce inseamna ca utilizatorii trebuie sa apeleze la Microsoft pentru a incarca un alt sistem de operare.

Comisia Europeana a amendat Microsoft, liderul mondial in sisteme de operare pe calculator, cu 561 de milioane de euro la 6 martie pentru ca nu le-a oferit utilizatorilor posibilitatea de a alege browser-ul de internet.loading...

Adauga un comentariu