Magazin

V-ati divulgat ziua de nastere pe Facebook? Mare greseala. Iata de ce NU trebuia sa o faceti

Publicat: 09 iun. 2016
1

Datele de nastere ale utilizatorilor, starea civila si fotografii ale copiilor acestora se numara printre informatiile care nu trebuie publicate niciodata pe Facebook.

Facebook este una dintre cele mai populare retele de socializare, iar multi utilizatori cred ca sunt in siguranta daca au bifat in mod corect setarile de securitate ale conturilor lor. Problema este ca si alte persoane, nu doar prietenii lor, pot sa vada informatiile publicate pe Facebook. Conturile prietenilor pot fi piratate atunci cand isi instaleaza o aplicatie din surse nerecomandate sau cineva poate sa citeasca peste umerii acestora.

Prezentam mai jos cinci sfaturi despre lucrurile care nu trebuie niciodata publicate pe aceasta retea de socializare.

Data de nastere completa a utilizatorului si cele ale membrilor familiei sale – Cei mai multi dintre utilizatori adora sa primeasca felicitari in acea zi speciala, insa, daca isi publica ziua de nastere, ei ofera piratilor cibernetici una dintre cele 3-4 elemente personale de care acestia au nevoie pentru a le fura identitatea. Ideal este sa nu treceti deloc ziua de nastere, dar, daca tineti neaparat la acest detaliu, atunci evitati sa mentionati anul. Prietenii vostri adevarati cunosc deja anul in cauza.

Starea civila – Indiferent daca aveti o relatie sau nu, ar fi mai bine sa nu faceti publica aceasta informatie. Hartuitorii adora sa afle ca sunteti din nou celibatar. Daca va schimbati statusul in „celibatar” („single”), ei primesc astfel unda verde pentru a-si relua hartuirea, afland ca sunteti din nou disponibil. Acelasi lucru le dezvaluie faptul ca este foarte posibil sa fiti singur acasa.

Adauga un comentariu