Actualitate

Va fi o mare jucatoare! Andreea Prisacariu s-a calificat in turul secund la Trofeul Municipiului Iasi

Publicat: 07 iul. 2016
1
Ieri, in cadrul Trofeului Municipiului Iasi la tenis feminin au avut loc 13 partide de pe tablourile principale de simplu si dublu. La simplu s-au disputat ultimele 9 meciuri din turul I, iar la dublu s-au jucat sferturile de finala. In proba de simplu au evoluat si iesencele Andreea Prisacariu (16 ani) si Michele Alexandra Zmau (20 ani), ambele jucand in fata unor adversare extrem de puternice. In al doilea meci de pe terenul 1, tanara speranta a Romaniei in „sportul alb”, ieseanca Andreea Prisacariu (doar 16 ani) a invins-o in trei seturi pe galonata Camelia-Elena Hristea (25 ani, favorita nr. 5 a competitiei) dupa o disputa intinsa pe durata a 2 ore si 5 minute. 
In primul meci de dupa-amiaza, tot pe terenul 1 al arenei ceferiste din cartierul Alexandru cel Bun, ieseanca Michele-Alexandra Zmau (20 ani) a intalnit-o pe bucuresteanca Andreea Ghitescu (19 ani, antrenata de binecunoscutul Gabriel Moraru, cel care a castigat in anii din urma competitia de la Iasi, pe timpul cand era jucator de top in tara noastra). Dupa o lupta intinsa pe durata unei ore si 12 minute, in fata unei aparatoare experimentate si vadit „sufocata” de caldura din luna lui Cuptor, Alexandra Zmau a pierdut in doua seturi disputa, in care a castigat doar patru game-uri. Dupa partida, vadit emotionata in fata propriilor „fani” si a primului ei antrenor de la CS CFR Iasi, Vergil Aghion, „Misha” Zmau a declarat doar atat: „Nu mai pot, efectiv nu mai pot… „.
Tot la simplu au obtinut victorii scontate moldoveanca Anastasia Vdovenco (castigatoarea editiei de la Iasi, din 2015), bucuresteanca Irina Fetecau (cap de serie nr. 2, fiica comentatorului sportiv Adrian Fetecau, care este si conducatorul grupului umoristic VOUA), dar dinamovista Cristina Adamescu (20 ani, favorita nr. 3 a turneului) a pierdut in trei seturi in fata Andreei Amalia Rosca (doar 17 ani, de la CS AS Club Politehnica Bucuresti). La dublu, perechea cu nr. 3 pe lista favoritelor, alcatuita din austriaca Peckl (26 ani) si italianca Tona (21 ani) a fost eliminat din competitie de cuplul juvenil romanesc Bejenaru (19 ani) / Rosca (17 ani).
Adauga un comentariu