Prima pagină » Turism » Info Turism » Vacanța de 1 Mai. Vama Veche vine cu prețuri foarte mici anul acesta
Vacanța de 1 Mai. Vama Veche vine cu prețuri foarte mici anul acesta

Vacanța de 1 Mai. Vama Veche vine cu prețuri foarte mici anul acesta

19 apr. 2021, 13:07,
BZI.ro, în Turism

Vacanța de 1 Mai se apropie cu pași repezi iar stațiunile de pe litoralul românesc se pregătesc pentru primii vizitatori. Astfel, din dorința de a atrage cât mai mulți turiști, stațiunea Vama Veche vine cu prețuri foarte mici anul acesta.

Dacă facem o comparație cu cele mai ieftine stațiuni din Grecia și Bulgaria, se pare că ofertele din Vama Veche, cunoscută în ceilalți ani pentru preturile ridicate, s-au apropiat anul acesta de cele practicate în stațiuni cunoscute din Grecia și Bulgaria, respectiv Paralia Katerini și Albena.

Vama Veche vine cu prețuri foarte mici anul acesta

În disperarea de a atrage cât mai mulți turiști în mini-vacanța de 1 Mai/ Paște, Vama Veche vine cu preturi foarte mici anul acesta. Dacă în anii trecuți, cu o lună sau doua înainte de evenimente precum 1 Mai sau Paștele nu mai găseai locuri pe nicăieri în cea mai sudică stațiune a litoralului românesc, anul acesta nu mai este cazul.

Într-o comparație intre Vama Veche, Albena și Paralia Katerini, daca până anii trecuți stațiunea noastră era de două ori mai scumpă în perioada care marca începutul de sezon estival, anul acesta prețurile din Vamă s-au apropiat simțitor de cele ale celor mai ieftine stațiuni din țările direct concurente.

„În 2021, stațiunile balneo sunt marile câștigătoare ale vacanțelor de Paste și 1 Mai. De asemenea, Egiptul este și el preferat de români pentru petrecerea Paștelui. Iar în condițiile în care Bulgaria este în partea galbenă a listei, iar Grecia nu a anunțat încă ce decizie va lua în legătură cu Paștele, românii tot nu vor să se ducă la Vama Veche”, spune consultantul în turism, Traian Bădulescu.

Acesta mai spune că anul acesta minivacanța de 1 Mai este una problematică din cauza faptului că se suprapune cu sărbătorile pascale. În opinia acestuia, rezervările puține care s-au făcut în Vamă stau pe seama faptului că romanii sunt mai tradiționaliști și vor petrece Paștele în familie sau în alte destinații mai liniștite încărcate de spiritualitate.

„Vama Veche este atât de goală anul acesta probabil din cauza faptului că de Paște lumea este mai trandiționalistă și vrea să stea acasă cu familia și sunt mult mai multe destinații. Mai mult, cred că au băgat prețurile competitive pentru a atrage în continuare”, mai afirmă Bădulescu.

De asemenea, Traian Badulescu dă vina și pe restricțiile din stațiune impuse de pandemia de coronavirus. În opinia acestuia, faptul că activitățile se închid imediat după lăsarea serii face ca stațiunea să-și piardă din ”obiectul de activitate”.

„Vama Veche este o stațiune plină de viață de dimineața până noaptea, iar daca iți este interzis acest lucru acolo, este că și cum le-ai lua nisipul și marea și le-ai spune să vina să se distreze. Fară libertate Vama Veche nu prea există. Este doar litoralul românesc în extrasezon și cam atât. Distracția de zi acolo nu prea este”, a mai spus Bădulescu.

Potrivit lui, când era liber la distracție, normal că erau preturile mult mai mari, așa, acum când nu au nimic, e clar că încearcă să își atragă puținii mușterii cu prețuri la jumătate.

„Anul acesta cred că se va petrece în Vamă ziua. Vor sta la terase, vor asculta muzică la distantă și se vor relaxa”, crede consultantul în turism.

Și chiar și așa, dacă ne uitam pe marile platforme de rezervare a cazării, Vama Veche este încă puțin deasupra celorlalte doua stațiuni din Grecia și Bulgaria, din punct de vedere al preturilor pentru cele 4 nopți de cazare cuprinse intre 30 aprilie și 4 mai.

Prețurile din cele trei stațiuni

Grecia, o destinație atât de indrăgită de către români, are și anul acesta oferte senzaționale. Astfel că, în Paralia Katerini găsești o cazare decentă la 3 stele și cu 600-800 de lei, dar și cu 400 sau 1.800 de lei. Depinde de locație totul.

În Albena, prețurile sunt simțitor de mici pentru că aici primele 20 de oferte sunt cuprinse intre 400 și 750 de lei pentru aceeași perioadă, la același tip de cazare.

În schimb, dacă ne uităm în România, în stațiunea din sudul litoralului cel mai mic preț este la o pensiune, 92 de lei pe noapte, adică 368 de lei și ajung până la 1800 de lei în primele 20 de oferte. Dar ca o medie a ofertele, aceasta depășește 1000 de lei pentru cele 4 nopți.

Ce este drept, contează și infrastructura de cazare, în Vama Veche sunt, cu precădere, hoteluri și pensiuni de mici dimensiuni, în timp ce în Albena și în Paralia Caterini sunt hoteluri mari și pensiuni ceva mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *