Info Turism

Vacanţă în Egipt. Ce trebuie să ştie turiştii romani care vizitează țara faraonilor

Publicat: 26 aug. 2020
Vacanţă în Egipt
Vacanţă în Egipt. Test COVID-19 negativ obligatoriu în Egipt pentru turiştii romani din septembrie

Vacanţă în Egipt. Autorităţile din Egipt au anunţat că cerinţele pentru intrarea în ţară se vor modifica de la 1 septembrie. Astfel, toţi pasagerii curselor aeriene vor trebui să prezinte un test negativ de COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Egiptul va introduce de la 1 septembrie, pentru turiştii romani, obligativitatea de a prezenta la aterizare, indiferent că e vorba despre zboruri de linie sau charter a unui text negativ COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Vacanţă în Egipt. Test COVID-19 negativ obligatoriu în Egipt pentru turiştii romani din septembrie

Turiştii romani care merg în vacanţă în Egipt trebuie să ştie că autorităţile din capitala Cairo au decis să modifice, de la 1 septembrie, condiţiile de intrare în ţară. Mai exact, toţi pasagerii curselor aeriene care intră în Egipt, prin orice aeroport, vor trebui să prezinte un test negativ de COVID-19. Acesta trebuie să fie efectuat cu maxim 72 de ore înainte de inrtarea în ţara faraonilor. Măsura se va aplica şi călătorilor care se afla doar în tranzit pe aeroporturile egiptene, chiar dacă destinaţia finală nu impune prezentarea unui test negativ la COVID-19.

Acest test negativ e valabil pentru resorturile din zone precum Sharm El-Sheikh sau Hurghada, însă pentru vizitarea piramidelor, de exemplu, se mai efectuează un test la faţa locului, de către autorităţile egiptene.

„Dragi turişti, Pentru siguranţa dumneavoastră şi a tuturor partenerilor de călătorie, începând cu 1 septembrie, toţi pasagerii zborurilor spre Egipt (Hurghada / Sharm el Sheikh) trebuie să prezinte un test COVID negativ prelevat cu maxim 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Egiptului”, scrie pe Facebook turoperatorul Paralela 45. Astfel, Egiptul se alătura seriei de ţări care solicită texte negative romanilor care intră ca turişti, dintre care, deocamdată, lipsesc Turcia sau Bulgaria.

Suedia a luat o decizie importantă. Sunt vizaţi şi romanii

Suedia a luat astăzi o decizie importantă ridicând restricţiile pentru călătorii neesenţiale în Olanda, Bulgaria şi România, pe care le instituise din cauza pandemiei de COVID-19.

Anterior Suedia a ridicat restricţiile pentru călătorii neesenţiale şi pentru Andorra, Belgia, Danemarca, Franţa, Grecia, Islanda, Italia, Croaţia, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Norvegia, Polonia, Portugalia, San Marino, Elveţia, Spania, Republica Ceha, Germania, Ungaria, Vatican şi Austria.

Într-o declaraţie postată pe website-ul sau, Ministerul de Externe de la Stockholm sfătuieşte împotriva deplasărilor în alte ţări din Uniunea Europeană şi Spaţiul Schengen şi în Marea Britanie până pe 9 septembrie şi în restul lumii până pe 15 noiembrie.

Creşterea numărului de cazuri confirmate în unele ţări alimentează temerile privind o resurgenţă în răspândirea noului coronavirus.

O destinaţie apreciată de către turiştii romani accepta vizitatori fără test COVID-19

Turcia a anunţat că acceptă turişti fără test COVID-19. Astfel, zeci de romani au profitat de intrarea Turciei în zona verde şi au plecat cu prima cursă spre Antalya. Majoritatea îşi anulaseră vacanţele din cauza pandemiei, însă acum au putut pleca în vacanţe fără să se testeze şi fără să stea în izolare.

Romanii au profitat de faptul că Turcia a intrat în zona verde şi nu mai este necesară testarea împotriva COVID şi nici izolarea la întoarcerea în ţară.

„În Turcia în general nu se cere test şi atunci oamenii merg mai liniştiţi şi mai cu încredere. În situaţia în care este temperatura puţin mai mare se face test la intrare. Sunt toate condiţiile pentru că turiştii să aibă o vacanţă frumoasă“, spune proprietarul unei agenţii de turism.

Antalya este preferată de turişti nu doar datorită măsurilor mai puţin severe de acolo, ci pentru serviciile ireproşabile.

„Antalya este, rămâne şi va fi una dintre destinaţiile foarte iubite de romani pentru că are cam tot ce le place romanilor. Această nebunie de all-inclusive care nu înseamnă numai mâncare, înseamnă foarte multe lucruri într-un spaţiu mare”, a adăugat patronul agenţiei de turism.

Adauga un comentariu