Info Turism

Vacanță în Thassos. O agenție de turism din Romania plăteşte testul Covid-19 turiştilor care vor să meargă în insulă

Publicat: 14 iul. 2020
Vacanță în Thassos
plaja din Thassos

Vacanță în Thassos. O agenție de turism din Romania oferă un voucher de reducere în valoare de 75 de euro la achiziționarea unui sejur de minimum cinci nopți în insula Thassos din Grecia începând de mâine, 15 iulie 2020.

Vacanță în Thassos. Touroperatorul care plătește testul COVID-19 turiștilor care merg în insula

Pandemia de Coronavirus a dat peste cap vacantele romanilor. Automat, și agențiile de turism încearcă să se adapteze în condițiile de pandemie. Pentru că în fiecare an Grecia este una dintre cele mai căutate destinații de vacanta de către turiștii romani, agențiile încearcă să se ralieze cerințelor autorităților elene. Astfel, touroperatorii din tara încearcă să se adapteze noilor condiții impuse de Grecia turiștilor romani care își petrec vacantele aici.

Este și exemplul touroperatorului IRI Travel care a anunțat că oferă un voucher de reducere în valoare de 75 de euro de adult la achiziţionarea unui sejur de minimum cinci nopţi în insula Thassos din Grecia turiştilor care nu vor să renunţe la vacanţă.

„Turoperatorul IRI Travel a luat decizia de a oferi un voucher de reducere în valoare de 75 de euro de adult la achiziţionarea unui sejur de minim cinci nopţi în insula Thassos din Grecia începând cu data 15 iulie 2020. Voucherul vă putea fi folosit pentru o vacanţă viitoare în orice destinaţie operată de IRI Travel şi vă compensa costul plătit de turişti pentru testul Covid-19 necesar la trecerea frontierei dintre Bulgaria şi Grecia”, arată touroperatorul într-un comunicat.

Astfel, toţi turiştii care au achiziţionat deja o vacanţă în insula Thassos şi întră la cazare începand cu 15 iulie 2020 sau cei care urmează să achiziţioneze un sejur în această insulă din Grecia, prin IRI Travel sau prin agenţiile sale partenere din toată ţara, vor beneficia de această ofertă.

Vacanță în Thassos. Voucher de reducere în valoare de 75 de euro

Pentru că prețul unui test COVID-19 este cuprins intre 280 și 350 de lei, iar ulterior testul medical trebuie tradus, agenția IRI Travel a luat decizia ca valoarea voucherului să fie de 75 de euro.

„Preţul testului porneşte de la 280 de lei şi poate ajunge până la 350 de lei. Noi ne-am gândit să oferim acest voucher de 75 de euro pentru a include şi preţul traducerii actului medical, astfel încât turiştii să suporte mai uşor acest cost şi grijile care vin cu el”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Voucherul se eliberează pentru rezervări efectuate pentru insula Thassos începând cu 1 iunie 2020 pentru turiștii care îşi vor petrece vacanţa începand cu 15 iulie 2020 şi poate fi folosit pentru achiziţionarea unei viitoare vacanţe în acest sezon estival sau anul viitor.

„Voucherul se eliberează numai dacă testul este făcut într-un dintre laboratoarele acreditate de Ministerul Sănătăţii. În felul acesta, dorim să ne asigurăm că turiştii noştri nu vor avea o surpriză neplăcută când ajung la punctul de frontieră Kulata – Promachonas”, a mai spus Lucian Bădîrcea.

În Creta au fost amenajate trei hoteluri pentru turiștii infectați cu virusul SARS-CoV-2

Deoarece economia Greciei depinde în mare parte de veniturile încasate din turism, autoritățile elene au apelat la tot felul de masuri pentru a nu-și pierde turiștii străini. În același timp, încearcă să limiteze răspândirea noului coronavirus. Recent, autoritățile locale din insula Creta au anunțat că turiștii din insula depistați pozitiv cu SARS-CoV-2 se pot caza în trei hoteluri amenajate aici. Potrivit lui Emmanuel Volikakis, şeful Departamentului de Turism din regiunea Chania, unitățile hoteliere se găsesc în Chania și Heraklion.

Adauga un comentariu