Prima pagină » Turism » Info Turism » Vacanță în Turcia fără testele PCR, pentru turiștii români. De când intră în vigoare

Vacanță în Turcia fără testele PCR, pentru turiștii români. De când intră în vigoare

13 mai 2021, 13:12,
BZI.ro, în Turism

Veste mult așteptată de către cei cu dor de vacanta. Turcia vrea să renunțe la testele PCR pentru turiștii români înainte de 1 iunie. Pe 17 mai se încheie lockdown-ul în Turcia, iar până la sfârşitul lunii se vă decide pentru ce ţări se vor mai solicita de la 1 iunie teste PCR pentru turiştii care intra în tara.

Turcia a intrat la sfârșitul lunii trecute în prima sa carantină totală din cauza Covid-19, pentru o perioadă de trei săptămâni, sistemul medical de aici fiind afectat de al treilea val al epidemiei.

Vacanță în Turcia fără testele PCR

Cei care se visează la fabuloasele plaje cu nisip și resorturi de lux din Turcia au toate șansele ca în perioada următoare să le viziteze.

Turcia ia în calcul serios să renunţe la testele PCR pentru turiştii români înainte de 1 iunie, a declarat marţi Ferit Turgut, reprezentantul pentru Mediterană din boardul Asociaţiei agenţiilor de turism din Turcia (Tursab), în cadrul unui briefing pentru jurnalişti români.

Pe 17 mai, în Turcia se se încheie lockdown-ul, iar până la sfârşitul lunii se va decide pentru ce ţări se vor mai solicita de la 1 iunie teste PCR pentru turişti. Românii, care au o situaţie bună din punctul de vedere al numărului cazurilor de COVID-19, cel mai probabil nu vor mai avea nevoie de teste PCR de la 1 iunie pentru a intra în Turcia. Dar, după cum a precizat Ferit Turgut, este posibil că o decizie în acest sens să se ia chiar mai devreme.

De la 1 iunie cel mai probabil Turcia va trece la liste de acces pe culori (galbenă, roşie, verde, etc.), în funcţie de numărul de cazuri de coronavirus din ţările respective.

Reprezentantul Tursab susţine că în Antalya sunt aşteptaţi în 2021 „500.000, cel mult 600.000” de turişti români, care sunt în top 20 al ţărilor cu cea mai mare prezenţă în această regiune, listă dominată de Rusia.

La nivelul tuturor turiştilor străini, se speră că Antalya va atrage în anul 2021 în total 7,4 milioane de turişti, întrucât în primele patru luni ale anului au ajuns aici deja 1,4 milioane de vizitatori.

Practic, se doreşte ca în 2021 să se ajungă la jumătate din fluxul de turişti din 2019, un an fără pandemie, când în Antalya au venit nu mai puţin de 15 de milioane de turişti. În 2020 însă, numărul de turişti străini în Antalya a scăzut abrupt până la 3,3 milioane de turişti.

Oficialul turc susţine că ţara sa se pregăteşte să accepte persoanele vaccinate în ţară fără condiţii suplimentare, dar că momentan nu a angajat discuţii privind o eventuală recunoaştere a certificatului verde digital care este în curs de adoptare în Uniunea Europeană.

Ferit Turgut spune că aproape toţi angajaţii din sectorul turismului au fost vaccinaţi, proces care ar urma să se încheie pe 30 mai.

Puține cazuri de coronavirus în 2020 în rândul turiștilor care au vizitat Antalya

În anul 2020 s-au depistat în Antalya în total 3.500 de turişti cu COVID-19 din 3,5 milioane, în condiţiile în care nu se cerea test PCR pentru intrarea în ţară, iar în acest an, la un flux de circa un milion de turişti, numărul celor depistaţi cu noul coronavirus nu a ajuns la 1.000 de persoane.

Răspândirea coronavirusului a fost limitată în principal de faptul că angajaţii din turism au fost vaccinaţi masiv, funcţionarea fiecărei unităţi sanitare de profil fiind condiţionată de obţinerea unui certificat sanitar în acest sens.

De asemenea, „toate avioanele au schimbat regulile pentru COVID, toate aeroporturile au sporit măsurile de siguranţă. Toate agenţiile de turism au schimbat regulile de igienă iar acum este cel mai sigur din punctul de vedere al igienei”, a mai spus Ferit Turgut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *