Stiri Turism

Vacanta la pret redus: Ce destinatii low-cost iti ofera agentiile

Publicat: 15 feb. 2012

Intr-o perioada marcata de criza globala, cheia succesului in turism consta in gasirea de noi destinatii la preturi mici si servicii de buna calitate. Anul acesta, majoritatea romanilor vor cauta destinatii low cost.

De aceea, litoralul romanesc, Bulgaria si Grecia raman primele in top. Cu toate acestea, revin in trend destinatii precum Muntenegru sau Kefalonia.

Romanii nu renunta la vacante nici pe timp de criza, spun agentiile de turism, insa dupa trei ani in care criza s-a resimtit in buzunare, profilul turistului roman s-a schimbat. Acesta cauta destinatii cu buget limitat, insa servicii de calitate.

„Operatorii de turism trebuie sa-si amplifice eforturile pentru a oferi familiilor vacante in locurile unde doresc sa ajunga, cu bani mai putini decat in anii precedenti. Asa se face ca, pe langa varianta transportului cu avionul, avem noi destinatii in care folosim autocarele, respectiv Kefalonia, Skiathos si Muntenegru”.

Prima dintre ele, Kefalonia, cea mai mare insula ioniana, este inca destul de putin cunoscuta de catre turistii romani. Insula este faimoasa si pentru plaja Myrthos, considerata drept una dintre cele mai frumoase din lume.

Pentru Kefalonia, cu doar 379 de lei, turistii pot beneficia de sase nopti de cazare, mic dejun si asistenta turistica, la hotelul de doua stele Ocean View, din statiunea Skala. Tot atat costa si o saptamana la hotelul Kalipso, din statiunea Poros.

O alta noua destinatie low-budget este Muntenegru. Cel mai tanar stat suveran al planetei, care si-a declarat independenta abia cu sase ani in urma, a reusit sa devina foarte repede una dintre perlele turismului mondial. Nume foarte cunoscute, printre care Bill Gates, Roman Abramovici, Angelina Jolie si Brad Pitt, i-au accentuat faima dupa ce si-au facut vacantele aici.loading...

Adauga un comentariu