Calatorii

Vacanţă pe Transfăgărășan. Impresia unor turiste din Australia

Publicat: 04 nov. 2019

Vacanţă pe Transfăgărășan. Weekendul trecut a fost ultimul în care cel mai frumos drum din lume, Transfagarasanul, a mai putut fi străbătut la volan. De astăzi, celebrul drum a fost închis pentru perioada de iarnă.

Numeroşi turişti străini la munte

Printre cei aflaţi acum pe „drumul printre nori” sunt numeroşi străini, care au venit să facă poze cu „Transfagarasanul” în culorile toamnei, şi să descopere locurile, oamenii şi bucătăria tradiţională.

Deepa şi prietenele ei au venit tocmai din Australia. Ea împlineşte 27 de ani şi a vrut să-şi sărbătorească ziua pe Transfagarasan, despre care a auzit că toamna este un loc fascinant.

Deepa Narula, turista din Austraila: din engleză: „E frumos, culorile sunt uimitoare! Sunt tare bucuroasă că am nimerit pe vremea asta! Scoate la iveală misterul loculului! Că desprins din cinema.”

Abril Felman, turista din Australia: „Acum vedem toate culorile! Am nimerit la fix, înainte ca drumul să se închidă şi suntem tare încântate de asta! Culorile, ceaţă, totul e frumos!”

Vacanţă pe Transfăgărășan. Peisaj învăluit de ceaţă la cota 2.000

La peste 2.000 de metri altitudine, turiştii sunt fascinaţi de peisajul învăluit în ceaţă.

Turist britanic: „Cu toată ceata asta în fundal, îmi pot imagina că e una dintre cele mai bune zile să descoperi drumul ăsta! Arata fantastic, îţi ia răsuflarea! E ceva ce trebuie să vezi măcar o dată în viaţă!”

Turista: „Suflă vântul foarte tare acum şi este frig, dar chiar şi aşa e foarte frumos aici!”

La cabanele din zona lacului Bălea, oaspeţii sunt aşteptaţi cu sarmale şi papanaşi. Un prânz începe de la 30 de lei, iar cazarea într-o cameră dublă cu mic dejun costa aproximativ 230 de lei.

Turiste din SUA: „Îmi place că e totul natural, oamenii sunt amabili, e linişte, cumva neatins totul! Iar manacrea e foarte bună, am încercat sarmale, mămăligă şi ciocalata caldă.”

Ela Bălan: „Ne-am gândit să ieşim un pic din clasica Valea Prahovei pentru bucureşteni şi să explorăm un pic alte zone. Chiar ne gândeam că e absolut superb, nişte culori fantastice şi arată super mişto!”

Vacanţă pe Transfăgărășan. Turiştii trebuie să vină în zona echipaţi de iarnă

Bogdan Turcu, cabanier: „Lumea trebuie să vină pregătită adecvat, cu încălţăminte pentru munte, cu echipament pentru că vremea se poate schimba de la o oră la alta.”

Pasionaţii de ski extrem şi drumeţii pot merge şi în munţii Făgăraş. În cele 4 cabane din zonă, sunt aproximativ 180 de locuri de cazare.loading...

Adauga un comentariu