Destinatii turistice

Vacanta pentru femei singure

Publicat: 17 feb. 2012

Iata cateva destinatii de vacanta in care nu te vei simti singura in mijlocul multimii:

3. Shanghai

Shanghai-ul este exotismul intruchipat si o capitala onorifica si neoficiala a Chinei. Supranumit Perla Orientului, orasul a avut parte de o istorie zbuciumata, cu invazii si faradelegi, cu localuri in care se consuma opiu si se practicau jocurile de noroc. Toate aceste mostre ale decadentei s-au incheiat odata cu regimul comunist, insa Shanghaiul pastreaza aceasta aura a lucrurilor interzise. Raul Huangpu imparte orasul: est si vest, trecut si viitor, intre modernitatea dusa la extrem si traditionalismul chinezesc.

Nanjing Road este principala strada de shopping din Shanghai, lunga de 6 kilometri, parametru care o face cel mai lung distric de cumparaturi din lume. Daca esti dependenta de cumparaturi sau doar curioasa, nu trebuie s-o ratezi. Singura problema este aglomeratia: peste un milion de oameni se plimba in zona in fiecare zi.

destinatie vacanta

Shanghai

Fuyou Antique Market din centrul vechi este locul din care poti cumpara tot felul de obiecte traditionale de artizanat.

Huaihai Road din zona franceza este mai putin aglomerata decat Nanjing. Sigur vei gasi aici haine sau accesoriipe placul tau.

O femeie singura isi umple calendarul social rapid in Shanghai. Cu oportunitati de locuri de munca si un excedent de burlaci eligibili, ar putea fi ceva mai bun decat Shanghai-ul?

2. Barcelona

Calitatea este cuvantul ce descrie cel mai bine multe aspecte ce tin de orasul Barcelona: mancare, vin, viata de noapte,arhitectura si… barbati.

Barcelona, cea mai populara destinatie a Spaniei, atrage anual milioane de turisti din intreaga lume. Tot timpul vor exista o multime de turisti in cautarea unei vacante romantice.

Una dintre modalitatile de a vizita orasul este sa optezi pentru un tur cu autobuzul turistic. Te costa in jur de 25 euro (abonament pentru doua zile). Autobuzul are 3 linii care acopera intreg orasul si iti ofera posibilitatea sa cobori si sa urci la orice statie de pe traseu.

Daca vizitezi Barcelona cu autobuzul turistic, incearca sa gasesti un loc la etaj, pentru a vedea mai bine. In pretul biletului beneficiezi de un audioghid cu casti, care oferta informatii in mai multe limbi de circulatie internationala.

destinatie de vacanta

Barcelona

In Barcelona exista faimoasa linie de 5 km de shopping. Aceasta se intinde de pe Rambla prin Placa de Catalunya si apoi pe Passeig de Gracia pana la Avenguda Diagonal. Marea majoritate a acestei zone este plina de zone pietonala, facand astfel foarte placuta o plimbare prin magazine fara griji din pricina traficului. De lungul liniei de shopping din Barcelona se gasesc mai toate numele mari ale modei printre care Giorgio Armani, Versace, Bally, Cartier, Calvin Klein sau Burberry. De asemenea aici se gasesc si numeroase magazine cu haine, pantofi, bijuterii si accesorii de calitate ale designer-ilor spanioli.

In Barcelona gasesti toate ingredientele pentru a te indragosti.Indragosteste-te de Barcelona sau… in Barcelona, ambele variante sunt veridice si posibile.

1. New York City

Imagineaza-ti un weekend in orasul serialelor preferate! Poate ca nici n-ai sti unde sa mergi mai repede.

Despre New York s-au scris mii de carti, s-au facut sute de filme, dar nimic nu se compara cu intalnirea directa cu Marele Oras.

New York este o galaxie a aventurii in acelasi timp eleganta, excitanta si bizara. Este un oras care se misca atat de rapid, incat iti trebuie energie si ca sa stai nemiscat.

Simbolurile orasului, de la Statuia Libertatii la Empire State Building, sunt reprezentative pentru Statele Unite. Turistii viziteaza anual New York-ul, atrasi de spectacolele fascinante de pe Broadway, de exponatele din cadrul Muzeului Metropolitan de Arta, de posibilitatile nelimitate de shopping de pe Fifth Avenue si Madison Avenue sau de incitanta viata a animalelor din cea mai mare gradina zoologica din America, Bronx Zoo.

destinatie New York

New York

In New York exista numeroase parcuri, dintre care cel mai cunoscut este Central Park, alaturi de care trebuie mentionate Riverside Park, Battery Park si Bryant Park.

Shoppingul este distractiv si merita: preturile la haine, pantofi si electronice te vor incanta. Newyorkezii si turistii ahtiati dupa shopping au la dispozitie, la circa 60 de mile nord de oras, un “outlet” urias, unde se vand marfuri soldate ale marilor case de moda.loading...

Adauga un comentariu