Actualitate

Vacanță prelungită pentru elevi, din cauza valului patru al pandemiei. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Toate variantele sunt deschise”

Publicat: 20 oct. 2021
ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu în birou
Prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu a primit 11 voturi pentru de la comisiile de specialitate ale Parlamentului

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu exclude ca săptămâna de vacanță în care intră toți elevii să fie prelungită din cauza exploziei infecțiilor de coronavirus.

„Toate variantele sunt deschise in condițiile in care nu înțelegem sa ne vaccinam! In situația in care se suspenda și alte activități, in interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologica extrem de gravă”, a transmis miercuri Cîmpeanu.

Elevii din învățământul preșcolar și primar au vacanță între 25 și 31 octombrie 2021, potrivit structurii anului școlar.

Responsabilii pentru gestionarea pandemiei vor merge, miercuri, de la 17.30, la Palatul Cotroceni, pentru discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru introducerea de noi măsuri de restricţie, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19. Oficialii se gândesc la măsuri care să restrângă mobilitatea, dar şi intrarea şcolilor în online, interzicerea circulaţiei între localităţile cu o incidenţă mare.

La ședință vor participa prim-ministrul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunță Administrația Prezidențială și ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.

Comentarii
  • Mai acum cateva zile, cand au vrut sa inchida scolile in Ilfov, tipa sus si tare ca nu e treaba DSP-ului de acolo si sa lase scolile deschise. Acuma, totul e posibil.
    Iar primarul nostru Chirica apare intr-un articol in Adevarul, zicand ca vrea lockdown. Auzi, ce curaj, nu a cerut inainte de sf. Parascheva, ba a mai dat si artificii. Cred ca se teme ca-i mor votantii din Dacia si Alexandru. Hai Boc, cere si tu inchiderea, acum dupa ce ati umplut tara de covid, cu Untold-ul vostru. Astia, ori ne cred prosti, ori uituci. Trebuiau sa inchida demult, nu acum dupa ce n-a mai ramas nimic din tara asta.

Adauga un comentariu