Local

Vacanta studentilor, pe ultima suta de metri. Recomandarile politiei iesene

Publicat: 26 sept. 2016
Cu prilejul apropierii finalului de vacanta pentru toti studentii care studiaza la universitatile din Iasi, politistii ieseni vin in sprijinul acestora cu un set de masuri de precautie si sfaturi importante de avut in vedere. 

Citeste si: Jandarmii incurajeaza sportul, nu violenta

„E adevarat ca nu mai e mult pana cand studentii vor intra in mediul academic. Viata in studentie nu este doar o proba care testeaza cunostintele, ci reprezinta si un ‘bilet’ spre o noua etapa din viata unui tanar… o etapa cu provocari, prieteni noi si intamplari de neuitat. Facultatea vine cu  o structura diferita si un alt mod de a invata viata. Anul universitar bate la usa si multi dintre voi, studenti si parinti, va aflati in cautare de cazare. In camin sau in chirie, oriunde alegeti sa va mutati, nu lasati bagajele nesupravegheate pe holuri, alei, ori in fata caminului. Nu lasati geamurile, portierele si portbagajul autoturismului deschise, chiar daca il parasiti pentru scurt timp si aveti bunuri la vedere in interiorul masinilor (borsete, laptop, acte sau genti).

Citeste si: Saptamana prevenirii criminalitatii a debutat la Iasi

Pentru ca drumul cu trenul spre localitatea in care alegeti sa urmati studiile sa fie lipsit de probleme, aveti grija de bagaje si in relatiile cu necunoscutii! Nu instrainati cheia camerei, dand posibilitatea unor persoane rau intentionate sa confectioneze o copie dupa aceasta. Nu legati prietenii cu persoane care manifesta un comportament deviant. Fiti prudenti in relatiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute intamplator si nu primiti nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveti putine informatii”, recomanda reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.


loading...

Adauga un comentariu