Eveniment-Social

Vacarii din Cicoare, imuni la amenzile politistilor

Publicat: 25 aug. 2015
1

@ Vacile plimbate pe malul Bahluiului au ajuns sa pasca pana si gardul viu al blocurilor din cartier

De ceva vreme, iesenii din zona Alexandru au o serie de intalniri surpriza cu animalele de talie mare care in mod normal nu ar avea ce sa caute prin oras. Dupa cum reclama locatarii din zona, cireada de vaci a celor din zona Cicoarei este zilnic scoasa la pascut fie pe un mal, fie pe celalalt al Bahluiului. Animalele au ajuns sa se obisnuiasca si cu traficul, traversand linistite strada pentru a paste gardul viu de la blocuri. „Cand ies la plimbare pe malul Bahluiului, pe strada Sarmisegetuza, vizavi de cartierul Dallas, aproape de fiecare data este o cireada de vaci ori pe partea cealalta de Bahlui, ori pe partea cu blocuri. In ultimul timp tot mai des vacile urca pe trotuar, unde e o zona destul de aglomerata si chiar traverseaza strada si mananca gardurile vii de la blocuri. Este un vacar cu ele, dar probabil ca le lasa anumit unde vede verdeata”, a reclamat Daniel Bolohan, un locatar din zona.

Potrivit celor de la Politia Locala, problema e cunoscuta, dar imposibil de rezolvat. Practic, zilnic se aplica amenzi, dar vacarul nu pare sa inteleaga scopul lor. „Stim de aceasta situatie, colegii nostri aplica zilnic sanctiuni pentru lasarea animalelor in libertate, sanctiunea legala fiind de la 570 la aproape 1.200 de lei. Ca e aceeasi persoana sau alta, in functie de zile, sanctiunile se aplica, dar nu putem face mai mult”, a precizat Daniel Ungureanu, purtatorul de cuvant al Politiei Locale. La Iasi nu exista deocamdata posibilitatea adapostirii la padocul Tomesti a animalelor de talie mare, fiind prevazuta o extindere a acestuia pe viitor.

Comentarii
  • DOMNILOR CETATENI AI ORASULUI IASI,INSTITUTIILE ABILITATE ALE ORASULUI NU-SI FAC TREABA ,DIN CADRUL d.s.p.m.se iau bani pentru a se strange animalele de pe strazi,stiati asta?AU SALARII DE 40 MILIOANE STIATI ASTA?D.N.A IASI DOARME PE EL ,AU VILE SI AFACERI ,DATE DE CATRE NICHITA,STIATI ASTA?SA VINA D.N.A. BUCURESTI SA FACA CURAT.

Adauga un comentariu