Stiri medicale

Vaccinul anti-COVID-19 are deja un nume și ar putea fi produs în masă până la finalul anului

Publicat: 30 apr. 2020
vaccin anti-coronavirus
Vaccin anti-COVID-19 pana la finalul anului

Vaccin anti-COVID-19 pana la finalul anului. Gigantul farmaceutic AstraZeneca a acceptat astăzi să producă în masă un vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de oamenii de știință de la Universitatea Oxford.

Studiile umane ale serului experimental – numit ChAdOx1 nCoV-19 – au început săptămâna trecută și primele rezultate sunt așteptate la jumătatea lunii iunie.

Detaliile acordului – descrise de secretarul de sănătate al Marii Britanii Matt Hancock drept „vești extrem de binevenite” – vor fi finalizate în săptămânile următoare.

Dezvoltarea vaccinărilor poate dura până la un deceniu, iar oamenii de știință au spus că găsirea unuia eficient în termen de 18 luni ar fi „fără precedent”.

Cercetătorii de la Imperial College London intenționează să testeze un alt ser experimental, care funcționează ușor diferit, în această vară.

Profesorul Sir John Bell, de la Universitatea Oxford, a spus că speră că o parte din rezultatele unui studiu uman cu privire la vaccin sa fi disponibile până la jumătatea lunii iunie.

Acesta a adaugat că provocarea de acum este de a putea fabrica la scară larga, odată ce acesta este aprobat de autoritățile de reglementare.

„De asemenea, vrem să ne asigurăm că restul lumii va fi gata să facă acest vaccin la scară, astfel încât să ajungă la populațiile din țările în curs de dezvoltare, de exemplu, unde nevoia este foarte mare”, a precizat Sir John, potrivit Daily Mail.

Vaccin anti-COVID-19 pana la finalul anului

Ambii parteneri au convenit să funcționeze fără scop lucrativ pe durata pandemiei, a spus universitatea, acoperind doar costurile de producție și distribuție.

Secretarul de sănătate al UK, Matt Hancock, a spus că este o „veste extrem de binevenită” că Universitatea Oxford a ajuns la un acord cu AstraZeneca pentru a produce vaccinul împotriva coronavirusului.

Aceasta veste privind vaccinul ChAdOx1 nCov-19 vine după ce cel mai mare producător de vaccinuri din lume a avertizat ieri că niciun vaccin anti-coronavirus nu va fi gata pentru fabricare la scară masivă până la sfârșitul anului viitor.

Emma Walmsley, directorul executiv al GlaxoSmithKline, cu sediul la Brentford, a declarat că milioane de doze nu vor putea fi produse până în a doua jumătate a anului 2021, „dacă lucrurile merg bine”.

Pe de alta parte, gigantul farmaceutic Pfizer a anunțat ieri că ar putea gata avea un vaccin pentru coronavirus până în toamnă. Compania din SUA a început deja fabricarea în masă și urmărește să aibă gata sute de milioane de doze până la sfârșitul anului.

Adauga un comentariu