Medicamente

Vaccin gripal intradermic, aprobat in SUA

Publicat: 25 mai 2011
7

Un nou vaccin gripal, realizat de compania Sanofi Pasteur, a fost aprobat de Federal Drug Administration (FDA), autoritatea care se ocupa cu autorizarea produselor farmaceutice in Statele Unite. Vaccinul se administreaza intradermic, prin microinjectie, cantitatea de substanta folosita fiind mai mica decat in cazul vaccinurilor existente pana acum.

Studiile clinice au arata ca vaccinul intradermic induce raspunsuri imunitare similare cu cele generate de administrarea intramusculara. Pentru inocularea noului vaccin se foloseste un ac ultra-fin, de 1,5 mm. Vaccinul contine 9 micrograme (mcg) de hemaglutinina pe tulpina vaccinala, intr-o doza de 0,1 ml, fata de 15 mcg pe tulpina vaccinala intr-o doza de 0,5 ml.

Studiul clinic pe baza caruia a fost data aprobarea a fost realizat pe 2.855 de adulti care au primit vaccin intradermic si 1.421 care au primit vaccin antigripal normal. Raspunsurile imune au fost similare, in schimb reactiile locale au fost ceva mai frecvente la noul vaccin. Deocamdata vaccinul nu poate fi folosit la copii.

Adauga un comentariu