Stiri medicale

Vaccin nou impotriva tuberculozei, in faza de testare

Publicat: 25 ian. 2011

Acesta ar putea sa-i vindece pe purtatorii bacteriei, inainte ca boala sa se manifeste.

Un nou vaccin impotriva tuberculozei ar putea combate virusul in stare latenta. Serul este dezvoltat de o echipa de cercetatori de la Statens Serum Institute din Copenhaga. Claus Aagaard si Pere Joan Cardona au dezvoltat o strategie pentru combinarea proteinelor care genereaza imunitate fata de mycobacterium tuberculosis, responsabila de majoritatea cazurilor de tuberculoza din lume.

Tuberculoza creste de 11 ori riscul cancerului pulmonar 

Produsul, testat pe soareci si alte animale, ar putea chiar sa-i vindece pe purtatorii virusului desi acestia nu prezinta inca simptomele bolii. Testele clinice pe oameni vor incepe in Africa de Sud in luna martie 2011.

Daca testele vor decurge bine, echipa de cercetatori ar dispune de vaccin in 2020. Si sunt „mari sperante” in acest sens deoarece vaccinul a functionat nu numai la soareci, ci si la alte tipuri de animale, sustine cercetatorul Peter Lawctz din cadrul Statens Serum Institute. Proiectul este finantat de fundatia Bill si Melinda Gates, a fondatorului Microsoft.

Deocamdata exista pe piata vaccinul Calmette, precum si altele aflate in faza de testare clinica, insa ele doar previn boala inainte de a fi contactata.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit