Vaccineaza-te ca sa renunti la FUMAT!

Publicat: 29 apr. 2010
6

Vaccinul impotriva dependentei de nicotina are rezultate promitatoare in primele teste pe oameni. Serul il ajuta pe fumator sa reduca numarul tigarilor si in cele din urma sa renunte complet. Organismul este determinat sa produca anumiti anticorpi care blocheaza absorbtia nicotinei, iar cercetatorii sustin ca vaccinul nu pare sa aiba efecte secundare, ceea ce reprezenta o problema pentru alte tratamente.

Statele Unite numara nu mai putin de 44 de milioane de fumatori. Dintre acestia, 70% declara ca vor sa se lase si in jur de 40% chiar renunta, in fiecare an la acest viciu. Dar cei mai multi cad din nou, dupa o vreme, in capcana dependentei de nicotina.

De aceea, autoritatile americane au investit milioane de dolari in cercetari pentru obtinerea unui vaccin, care, daca se dovedeste eficient va putea fi gasit pe piata in urmatorii doi sau trei ani.

Tehnologia folosita in producerea lui a fost aplicata si in cazul cocainei, iar pe viitor, oamenii de stiinta o vor folosi si pentru heroina sau marijuana.

sursa: stirileprotv.ro

Adauga un comentariu