Eveniment-Social

Vaccinul antigripal, refuzat de tot mai multi ieseni! Medicii nu isi explica fenomenul

Publicat: 20 dec. 2015
1

@ „Noi le spunem sa se vaccineze, totusi. Primul lant e medicul de familie si apoi noi, unde ajung complicatiile si bolnavii”, a spus Danut Teodor, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase „Sf. Parascheva” din Iasi

Medicii infectionisti atrag in continuare atentia iesenilor in ceea ce priveste vaccinarea antigripala. Multe persoane spun medicilor de familie si nu numai ca nu doresc sa isi faca vaccinul antigripal, din cauza ca pot aparea alte complicatii si ca doresc sa isi asume orice risc, insa medicii specialisti sunt singurii care stiu ca mai tarziu pot aparea complicatii mai severe.

„Nu stiu de ce nu se vaccineaza oamenii. Ma uit si eu pe internet, apar multe explicatii, dar nu putem intra intr-o polemica cu cei care nu vor. Noi le spunem sa se vaccineze, totusi. Primul lant e medicul de familie si apoi noi, unde ajung complicatiile si bolnavii. Noi suntem beneficiarii celor care nu se vaccineaza”, precizeaza medicul infectionist Danut Teodor, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase „Sf. Parascheva” din Iasi. Cel mai important este ca si contactii cu persoanele vulnerabile sa se vaccineze, pentru a nu exista riscul de extindere a gripei. Chiar daca nu este inca un val urias de infectii respiratorii, medicii infectionisti stiu ca o sa fie probleme incepand cu luna ianuarie, cand temperaturile vor scadea cu mult sub zero grade Celsius.

„Cand o sa inceapa epidemiile, o sa fie probleme mari. In 2009 a fost o epidemie urata de gripa, au fost niste situatii dramatice, foarte multi oameni au murit. Ca sa nu mai apara astfel de situatii tragice, incercam sa le atragem atentia tuturor persoanelor, mai ales bolnavilor cronici si a contactilor lor”, a continuat medicul infectionist. Iesenii care doresc sa se vaccineze trebuie sa se prezinte la medicul de familie, sau pot cumpara de la farmacii vaccinul antigripal.

Citeste si: Criza vaccinului antirabic a fost rezolvata! Spitalul de Boli Infectioase are stoc asigurat pentru sarbatori

Comentarii
Adauga un comentariu