International

Vaccinul ”Sputnik V” are efecte secundare! 1 din 7 voluntari a acuzat dureri musculare

Publicat: 20 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vaccinul Sputnik V are efecte secundare 1 din 7 voluntari a acuzat dureri musculare
Vaccinul anti-COVID-19 Sputnik-V

Unu din șapte voluntari înscriși pentru testarea vaccinului rusesc împotriva COVID-19 s-a plâns că are efecte secundare, precum stări de slăbiciune și dureri musculare, a anunțat ministrul sănătății de la Moscova, relatează The Moscow Times, potrivit Mediafax.

Studiile clinice finale ale vaccinului rusesc denumit „Sputnik V” au început la în această lună, la Moscova, existând însă incertitudini cu privire la siguranța și eficacitatea acestuia pe termen lung.

Vaccinul ”Sputnik V” are efecte secundare! 1 din 7 voluntari a acuzat dureri musculare

Mihail Murașko, ministrul sănătății din Rusia, a spus că au fost vaccinați până acum peste 300 dintre cei 40.000 de voluntari înscriși.

„Aproximativ 14% au avut mici efecte secundare de slăbiciune, dureri musculare pentru 24 de ore și ocazionale creșteri ale temperaturii”, a spus ministrul citat de agenția TASS, adăugând că aceste simptome au dispărut a doua zi. „Complicațiile sunt detaliate în instrucțiunile de utilizare, fiind previzibile”, a adăugat Murașko.

Potrivit sursei citate, voluntarilor li se va administra o a doua doză de vaccin într-un interval de 21 de zile de la prima injecție. De asemenea, mai mulți oficiali guvernamentali și membri de partid ar participa la această testare.

Populația din Rusia va putea fi testată la finalul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, a spus ministrul rus al sănătății.

Rusia anunță distribuirea vaccinului anti-COVID-19 Sputnik-V

Rusia anunță distribuirea vaccinului anti-COVID-19 Sputnik-V în străinătate după ce a încheiat un nou acord pentru testare şi furnizare. Rușii susțin că au primit solicitări în valoare totală de un miliard de doze.

„Rusia va furniza 100 de milioane de doze din potenţialul său vaccin împotriva coronavirusului companiei indiene Dr. Reddy’s. Cele două părţi au convenit să coopereze în cadrul testelor clinice ale vaccinului rus, aflat în faza a treia de studiu. Rusia va furniza în străinătate puţin peste 200 de milioane de doze, jumătate în America Latină şi jumătate în India. Rușii susțin că au primit solicitări în valoare totală de 1 miliard de doze”, relatează Reuters.

Fondul Rus de Investiţii Directe (RDIF) a precizat ca livrările către India ar putea începe la sfârşitul anului 2020, în funcţie de rezultatele testelor şi de înregistrarea vaccinului de autoritatea de reglementare a medicamentelor din țara asiatică.

India a declarat săptămâna trecută că are în vedere acordarea unei autorizaţii de urgenţă pentru un vaccin împotriva coronavirusului, în special pentru persoanele în vârstă şi pentru cele care lucrează în locuri cu risc ridicat de infectare.

Potrivit raportărilor naţionale, India a trecut miercuri de pragul de 5 milioane de persoane infectate cu coronavirus. De asemenea, oficialii au anunţat decesul a peste 80.000 de locuitori. Cu toate acestea, rata mortalităţii provocată de epidemia de coronavirus nu este la fel de ridicată ca în alte ţări, pentru că India are o populație numeroasă.

Nu toată lumea va beneficia de vaccin

Director executiv al Institutului Serum din India, Adar Poonawalla, a transmis că nu există posibilitatea ca populația să poată fi vaccinată în totalitate, deoarece companiile farmaceutice nu cresc capacitatea de producție suficient de rapid.

„Va dura patru până la cinci ani până când toată lumea va primi vaccinul pe această planetă”, a spus Poonawalla, care a estimat că, dacă vaccinul anti-Covid-19 este unul cu două doze, cum ar fi cel pentru rujeolă, lumea va avea nevoie de 15 miliarde de doze.

Adauga un comentariu