National

Vadim ii sufla in ceafa lui Iliescu

Publicat: 28 nov. 2000

•Florida moldava •Distanta dintre cei doi candidati la functia de presedinte al tarii este foarte mica, ei fiind despartiti de doar cateva zeci de voturi

Alegerile care tocmai s-au incheiat au adus in atentia multor cetateni faptul ca pe zi ce trece candidatul Partidului Democratiei Sociale din Romania (PDSR), Ion Iliescu, pierde teren in fata mult mai tanarului sau contracandidat Corneliu Vadim Tudor, de la Partidul Romania Mare. Aceasta idee este intarita de faptul ca distanta dintre cei doi candidati la functia de presedinte al tarii este una foarte mica, ei fiind despartiti de doar cateva zeci de voturi. In majoritatea sectiilor de votare, PRM a fost intrecut de Ion Iliescu, in medie cu peste 20 de voturi. Pe locul al treilea, dar la o distanta de peste 400 de voturi, se situeaza liberalul Theodor Stolojan. In schimb, in mediul rural, candidatul PDSR la fotoliul de la palatul Cotroceni, Ion Iliescu, si-a spulberat adversarii politici obtinand marea majoritate a voturilor.
La partide, atat pentru Camera Deputatilor cat si pentru Senat, formatiunea politica condusa de Ion Iliescu se situeaza in frunte, devansand cu mai bine de 200 de voturi partidul lui C.V. Tudor; pe locul al treilea se claseaza Partidul Democrat care, in urma redistribuirii voturilor, ar putea prinde si un al treilea deputat in persoana managerului Valerica Andronache. Asadar, prin prezenta celor peste 60% dintre pascaneni care au votat, dupa o absenta de patru ani, municipiul Pascani va fi reprezentat in Parlamentul Romaniei de inginerul Pavel Tarpescu, ales pe listele PDSR la Camera Deputatilor. In premiera pentru aceasta parte de judet, daca numaratoarea voturilor va tine cu democratul Valerica Andronache, Pascaniul va avea doi parlamentari.

Liberalii au flamanzit

La scurt timp dupa ce s-a finalizat procesul de votare, delegatii de la sectiile de votare din partea organizatiei PNL Pascani s-au aratat vadit nemultumiti ca liderii lor i-au parasit, neaducandu-le pachetelele cu hrana ce le-au fost promise. „Imi pare rau ca am stat la sectia de votare, nimeni nu a venit din partea organizatiei sa ma intrebe daca imi este foame, dupa ce, in prealabil, mai marii partidului ne-au promis ca ne vor aduce pachete cu mancare”, ne-a declarat Dorina Anghel, care a fost nevoita sa stea circa 24 de ore fara mancare la sectia de votare unde liberalii au desemnat-o ca delegat.
Sorin URSANloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit