Boli si tratamente

Vaginoza bacteriana. Simptome si tratament

Publicat: 02 feb. 2011

Este o infectie a tractului genital feminin provocata de bacteria Gardnerella Vaginalis, care, de obicei, vine in combinatie cu alte bacterii anaerobe. Bacteria a fost descoperita si descrisa pentru prima data in 1955 de catre Gardner si Dukes. Infectia produce adesea o secretie cenusie, albicioasa sau galbuie cu un miros neplacut asemanator cu cel al pestelui, care se amplifica o data cu spalarea zonei genitale cu sapunuri alcaline.

Gardnerella este foarte comuna in randul persoanelor cu o viata sexuala activa care au schimbat mai multi parteneri.

Se considera ca infectia se transmite pe cale sexuala, si, potrivit studiilor de specialitate, bacteria se dezvolta atunci cand aciditatea vaginului scade din cauza spalaturilor vaginale in exces, din cauza spermei, a dezechilibrelor hormonale si chiar din cauza administrarii de antibiotice. Femeile sunt cele care prezinta de obicei simptomele, iar barbatii sunt asimptomatici, putand sa transmita infectia fara sa stie ca sunt purtatori.

Simptome
Simptomele vaginozei bacteriene includ secretii vaginale abundente – albicioase sau cenusiii, carora li se asociaza si un miros intepator si neplacut, asemanator cu cel al pestelui. Pot exista si mancarimi sau iritatii vaginale, insa mirosul ramane specificul acestei infectii.

Tratament
Daca suferi de unul sau mai multe simptome, cel mai bine este sa te adresezi unui medic ginecolog care va pune un diagnostic corect, dupa consult si dupa efectuarea unui test al secretiei. Tratamentul consta in administrarea orala a comprimatelor de Metronidazol. Este important ca si partenerul sa urmeze acelasi tratament.

Unii ginecologi prescriu in paralel si ovule care contin Metronizadol care trebuie introduse in vagin seara, inainte de culcare. In timpul administrarii de Metronidazol nu trebuie consumate bauturi alcoolice. Acest medicament este contraindicat gravidelor si femeilor care alapteaza.

Simptomele infectiei cu Gardenella Vaginalis se regasesc si in alte afectiuni, de aceea este foarte important sa mergi imediat la medic.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit