Stiri medicale

Vaginul creeaza electricitate in timpul sexului

Publicat: 21 dec. 2010

Descoperirea a fost facuta accidental de un grup de cercetatori egipeteni, care studiau dinamica unor probleme sexuale.

Cine si-ar fi inchipuit ca exita vreo legatura intre sex si curentul electric? Si totusi, de aceasta surpriza au avut parte cativa cercetatori din Egipt, care au observat ca in timpul contactului sexual, vaginul produce electricitate. Aceasta descoperire i-a impulsionat pe egipteni, astfel ca doctorul Ahmed Shafik si echipa lui au inceput sa analizeze in ce conditii se produce curent electric in interiorul vaginului.

Cercetatorii au pornit de la ipoteza ca vaginul genereaza valuri de curent electric, care influenteaza contractiile vaginale din timpul penetrarii. Studiul a fost facut pe 24 de femei, carora oamenii de stiinta le-au facut o electrovaginograma, cu ajutorul a doi electrozi fixati in interiorul vaginului. Astfel, cercetatorii au urmarit activitatea electrica a vaginului atat in stare relaxata, cat si in stare de excitare.

Curent electric si in faza de relaxare

Electrozii au inregistrat valuri de curent care se disperseaza de pe peretele frontal in interiorul vaginului. S-a ajuns la concluzia ca femeile au in interior un pacemaker, adica o zona care declanseaza stimuli electrici, si, analizand traiectoria electricitatii, se presupune ca acest pacemaker este chiar punctul G.

Mai departe, egiptenii si-au dorit sa afle si conditiile în care punctul G genereaza electricitate. Cercetatorii au constatat ca dilatarea vaginala produce o crestere a intensitatii curentului electric, urmata de o presiune vaginala, care declanseaza contractiile vaginale. Asadar, aceste valuri de curent sunt responsabile pentru contractiile vaginului din timpul sexului.

In mod surprinzator, s-a constatat existenta curentului electric si in restul timpului, atunci cand femeile nu erau excitate. Cercetatorii egipteni sustin ca penetrarea vaginala stimuleaza „pacemaker-ul” si mareste intensitatea curentului electric, dar si contractiile vaginale. Studiul reprezinta înca o dovada a existentei punctului G, iar electrovaginograma realizata cu ajutorul electrozilor ar putea contribui la diagnosticarea disfunctiilor sexuale.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit