National

Valer Dorneanu, desemnat oficial candidat al PSD pentru Curtea Constitutionala

Publicat: 18 mart. 2013
1

Grupul parlamentar al PSD l-a propus pe Valer Dorneanu pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala in locul Aspaziei Cojocaru, al carei mandat expira in iunie, aceasta fiind singura propunere pentru acest post pana in prezent, a anuntat, astazi, secretarul Camerei Niculae Mircovici, citat de Mediafax.

Mircovici a facut aceasta precizare dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, aratand ca termenul pana la care grupurile parlamentare fac propuneri pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala este 18 martie si ca singura propunere pana in prezent este Valer Dorneanu din partea PSD.

Conducerea Camerei Deputatilor a decis, saptamana trecuta, ca plenul sa numeasca pana in 30 martie un nou judecator la Curtea Constitutionala, in locul Aspaziei Cojocaru, al carei mandat se incheie in 8 iunie.

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a trimis o scrisoare privind incetarea in 8 iunie a mandatului Aspaziei Cojocaru, numita in CC la propunerea Camera Deputatilor.

Biroul Permanent a luat in discutie si celelalte cazuri de incetare a mandatului, respectiv ale lui Ion Predescu, numit la propunerea Senatului, si Acsinte Gaspar, numit la propunerea Presedintiei.

„S-a decis ca in perioada 18-21 martie, fiecare grup parlamentar sa faca propuneri la Comisia juridica, intre 21-25 martie sa aiba loc audieri si raport, astfel incat intre 25-30 martie sa fie pe ordinea de zi a plenului”, a precizat saptamana trecuta Niculae Mircovici.

In scrisoarea presedintelui Curtii se arata ca, potrivit legii 47/1992, cu trei luni inainte de expirarea mandatului fiecarui judecator, presedintele Curtii sesizeaza pe presedintele Camerei Parlamentului care a numit judecatorul sau, dupa caz, pe presedintele Romaniei, solicitandu-i sa numeasca un altul in locul lui, iar numirea trebuie efectuata cu cel putin o luna inainte de incetarea mandatului judecatorului predecesor.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la inceputul sedintei BPN al PSD, ca Mona Pivniceru si Valer Dorneanu sunt doi profesionisti care au pregatirea profesionala si statura morala pentru a activa ca judecatori la Curtea Constitutionala.

Adauga un comentariu