National

Valer Dorneanu si-a dat demisia din functia de adjunct al Avocatului Poporului

Publicat: 28 mart. 2013
1

Adjunctul Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, si-a prezentat joi demisia din functie, dupa ce a fost votat de Camera Deputatilor pentru a ocupa un post de judecator la Curtea Constitutionala, documentul fiind inaintat presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, informeaza Mediafax.

Demisia lui Dorneanu a fost inregistrata cu data de 28 martie, conform informarii inaintate de Avocatul Poporului, Anastasiu Crisu. Dorneanu a fost numit in functia de adjunct al Avocatului Poporului prin votul plenului celor doua Camere ale Parlamentului, pe 23 aprilie 2012.

„Am primit astazi demisia domnului Valer Dorneanu din functia de adjunct al Avocatului Poporului. Am luat act de aceasta decizie si personal vreau sa salut acest gest, domnul Dorneanu si-a exprimat dorinta de a nu mai detine aceasta functie tocmai pentru a nu exista niciun fel de suspiciune ca s-ar afla in stare de incompatibilitate sau conflict de interese, avand in vedere ca din iunie va ocupa un post de judecator la Curtea Constitutionala„, a declarat Valeriu Zgonea, presedinte al Camerei Deputatilor.

El a mai precizat ca, prin demisia ce i-a fost inaintata, Dorneanu a dat un „semnal ca onoarea nu a ramas un cuvant strain pentru multi dintre cei ce detin functii de autoritate publica”.

Camera Deputatilor a validat, marti, numirea lui Valer Dorneanu in functia de judecator la Curtea Constitutionala, pe locul ramas vacant in urma expirarii mandatului Aspaziei Cojocaru. Pentru numirea lui Dorneanu la CC au fost exprimate 279 de voturi „pentru” si 59 de voturi „impotriva”.

Adauga un comentariu