Local

Valerian Sălăvăstru, omul puşcăriaşului Relu Fenechiu a fost reținut de procurori în dosarul în care este cercetat Marian Vanghelie! Acuzaţii grave la adresa acestuia – UPDATE

Publicat: 14 ian. 2022
Valerian Sălăvăstru omul puşcăriaşului Relu Fenechiu a fost reținut de procurori în dosarul în care este cercetat Marian Vanghelie Acuzaţii grave la adresa acestuia - UPDATE
Valerian Sălăvăstru, fostul om de casă al pușcăriașului Relu Fenechiu, a fost reținut de DNA pentru 24 de ore

Unul dintre acoliții puşcăriaşului Relu Fenechiu, Valerian Sălăvăstru, a fost reținut de procurori pentru 24 de ore. Acesta se confruntă cu acuzaţii grave în dosarul în care și fostul primar Marian Vanghelie a fost reținut.

Procurorii susţin că Sălăvăstru Valerian, actual director executiv al Direcției de Impozite și Taxe Locale sector 5 ar fi făcut mai multe infracțiuni de abuz în serviciu. Sălăvăstru a făcut parte din aparatul administrativ al județului Iași, ocupând mai multe funcții publice după ce pușcăriașul Fenechiu l-a promovat.

UPDATE: Valerian Sălăvăstru susține că nu face parte din cei 13 oameni care au fost reținuți de DNA. Acesta se află în libertate.  Chestionat de reporterii bzi.ro, Valerian Sălăvăstru a declarat că are calitatea de suspect în dosar și că nu vrea să mai facă nicio declarație pe acest subiect:

Nu vreau să discut despre ce e în dosar. Nu am nicio treabă, nu am făcut nimic. Nu sunt reținut, am doar calitatea de suspect. Repet, nu vreau să spun nimic despre acest dosar. a menționat în exclusivitate pentru bzi.ro, Valerian Sălăvăstru.

Valerian Sălăvăstru, omul lui Relu Fenechiu a fost reținut de procurori pentru mai multe fapte grave

Așadar, conform celor de la DNA, Valerian Sălăvăstru, a fost reținut pentru 24 de ore în dosarul în care Marian Vanghelie este acuzat de mai multe fapte grave. Nici situația în care omul lui Relu Fenechiu nu este mai uşoară, acesta având acuzaţii grave. Procurorii susţin faptul că directorul executiv al Direcției de Impozite și Taxe Locale sector 5 este bănuit pentru infracțiuni de abuz în serviciu în formă continuată:

SĂLĂVĂSTRU VALERIAN, director executiv al Direcției de Impozite și Taxe Locale sector 5, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale). se arată în comunicatul celor de la DNA.

Valerian Sălăvăstru a fost membru PNL, iar pușcăriașul Relu Fenechiu l-a pus în poziţii cheie în administrația ieșeană. Vorbim despre faptul că începând cu 2005 a avut funcția de şef al cancelariei prefectului, al corpului de control dar a fost și director la Protecția Consumatorului. După ce a îndeplinit aceste funcţii, Sălăvăstru a fost numit și administrator public al Primăriei Eforie Sud de unde a plecat după ce a izbucnit un scandal fiind acuzat de Curtea de Conturi că ar fi produs un prejudiciu de, atenție, 200.000 de euro.

Valerian Sălăvăstru este cercetat în dosarul în care este cercetat şi Marian Vanghelie

Fostul primar al sectorul 5 din Bucureși, Marian Vanghelie, este cercetat într-un dosar de trafic de influentă şi de organizarea unui grup infracțional organizat. Marian Vanghelie este cercetat într-un dosar, împreună cu alți 21 de inculpați, printre care și Valerian Sălăvăstru, pentru că ar fi prejudiciat bugetul Sectorului 5 cu 256 de milioane de lei, în perioada 2018-2020, prin achiziții făcute la suprapreț de S.C. Economat Sector 5 S.R.L

La finele anului 2018, suspectul Vanghelie Marian Daniel – la data faptelor consilier în cadrul Consiliului Local sector 5, suspectul Petre Marian Leonard – la data faptelor directorul general al S.C. Economat sector 5 S.R.L. și un om de afaceri, ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior și alte persoane (administratori ai unor societăți comerciale), și care ar fi avut ca scop obținerea de foloase de către firmele controlate de Vanghelie Marian Daniel și implicit de persoanele care au sprijinit grupul, prin prejudicierea bugetului S.C. Economat Sector 5 S.R.L (unde acționar majoritar este Consiliul Local sector 5). (…) se arată în comunicatul celor de la DNA. Comunicatul integral îl puteți găsi aici.

BZI.RO relata în numeroase articole despre cât de toxic este Valerian Sălăvăstru. De exemplu acesta a împrumutat diverse sume de bani pe care a uitat să le returneze. Unul dintre creditorii lui chiar a deschis, la acea dată un blog în care a vorbit despre faptul că actualul inculpat este un mare țepar.
Adauga un comentariu