National

Valeriu Gheorghiță avertizează că la jumătatea lunii septembrie se va ajunge la 1.500 de noi cazuri de infectări pe zi: „S-ar putea să fie mult mai serioasă creșterea”

Publicat: 01 aug. 2021
Valeriu Gheorghiță în cadrul unei emisiuni tv
Valeriu Gheorghiță a vorbit despre un posibil val 4

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat duminică la Antena 3 că România se află la începutul valului 4 de pandemie.

Gheorghiță a spus că România este „mult sub media europeană” în privința procentului de populație vaccinată, lucru care trebuie îmbunătățit. „Trebuie sa intelegem sa ne vaccinam si sa nu amanam aceasta decizie, vedem ca in vestul Europei si in SUA infectiile cu Delta au crescut foarte mult, e pacat sa pierdem beneficiile si situatia epidemiologica favorabila din acest moment”, a spus el.

„Cantitatea de virus pe care o persoana cu Delta o are este de peste 1.000 de ori mai mare decat virusul initial”, a mai zis acesta.

Medicul a adăugat că din calculele realizate de specialiști, probabil la jumătatea lunii septembrie se va ajunge la 1.500 de noi cazuri de infectări pe zi. „S-ar putea să fie mult mai serioasă creșterea”, a avertizat el.

„Vaccinul reduce de 25 de ori riscul de a ajunge la spital”, a punctat Gheorghiță.

Comentarii
Adauga un comentariu