Actualitate

Valeriu Gheorghiță, despre tensiunile cu Vlad Voiculescu: „Din punct de vedere instituțional, avem o colaborare foarte bună“

Publicat: 22 ian. 2021
Medicul Valeriu Gheorghiță
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a vorbit despre tensiunile dintre el și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a declarat că toate discuțiile avute cu Vlad Voiculescu au fost strict în sfera profesională și că, din punctul său, are o colaborare bună cu ministrul Sănătății.

„Am văzut că au apărut o serie de articole în presă, cred că ele au avut ca origine discuții tehnice pe care le-am avut cu domnul ministru Voiculescu legate de modalitatea de implementare a activităților în campania de vaccinare. Abordări punctuale legate de strategie, de implementare anumitor centre, legate de strategia de comunicare și informare. Dar, repet, sunt discuții strict în sfera profesională“, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: „Avem o colaborare foarte bună“

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a precizat că Minsiterul Sănătății are un rol foarte important în desfășurarea programelor de vaccinare și că are o colaborare foarte bună cu Vlad Voiculescu.

„Din punct de vedere instituțional, lucrurile se desfășoară în condiții normale, avem o colaborare foarte bună. Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai importante în derularea programelor de vaccinare mai ales acum. E una dintre campaniile cu amploare fără precedent în care doar prin dialog și solidaritate putem merge mai departe și face ca lucrurile să meargă în direcția bună”, a mai spus Valeriu Gheoghiță.

Și Vlad Voiculescu a negat tensiunile cu Valeriu Gheorghiță

Ministrul Sănătății a menționat că nu există tensiuni între el și Valeriu Gheorghiță și că discuții mai există, dar toate au rolul de a îmbunătăți lucrurile.

„Nu există absolut nicio tensiune. Există discuţii şi există un grup de oameni care au încredere unii în alţii şi care discută cât se poate de deschis despre probleme şi există probleme şi problemele acestea trebuie rezolvate. Evident că sunt discuţii, evident că încercăm să îmbunătăţim lucrurile şi, da, nu este nimic secret, dar nici gând să existe tensiune între mine şi premier sau între mine şi Valeriu Gheorghiţă”, a spus Vlad Voiculescu.

Premierul Florin Cîțu, despre tensiunile dintre Valeriu Gheorghiță și Vlad Voiculescu: „Ministrul Sănătății nu are nicio atribuție dacă pleacă sau nu domnul Gheorghiță!“

Premierul Florin Cîțu a ținut să-l pună la punct pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Florin Cîțu i-a transmis lui Vlad Voiculescu faptul că acesta nu are nicio atribuție privind înlocuirea lui Valeriu Gheorghiță de la coordonarea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), comitetul fiind în subordinea premierului.

„Nu am auzit de aşa ceva şi ştiţi foarte bine că, în primul rând, CNCAV este în subordinea premierului, deci la mine nu a ajuns aşa ceva. Eu am văzut discuţii, discuţii foarte importante, de unde au ieşit comunicate şi soluţii. Acum, că oamenii discută şi mai au şi opinii diferite, până la urmă e normal să ai opinii diferite când încerci să faci un lucru bun. Eu am spus întotdeauna, dezbaterea este ceea ce am încurajat, dar nu are nicio atribuţie domnul ministru al Sănătăţii dacă pleacă sau nu domnul Gheorghiţă. Deci, lucrurile sunt separate clar, nu are nicio legătură aici”, a declarat Florin Cîţu.

Adauga un comentariu