Local

Valul 4, tot mai aproape! Creșterea bruscă a cazurilor de COVID-19 în județul Iași îi pune în alertă pe medici. Dr. Florin Roșu: „Din nefericire, valul 4 va fi al celor nevaccinați”

Publicat: 22 iul. 2021
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, clădirea spitalului și celula virusului
Dr. Florin Roșu vorbește despre creșterea cazurilor de COVID-19 din județul Iași

Numărul cazurilor COVID-19 confirmate pozitiv în județul Iași este în creștere în ultima perioadă. Medicii au observat această schimbare în urmă cu două luni, de când rata vaccinării împotriva COVID-19 a scăzut drastic. Aceștia au precizat faptul că se așteptau la o creștere ca cazurilor și la apariția valului patru al pandemiei

Medicii ieșeni sunt în alertă după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în ultimele două luni. Aceștia se așteaptă la apariția valului patru al pandemiei. Chiar dacă numărul cazurilor este într-o constantă creștere, pacienții infectați nu au făcut forme grave ale bolii. La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași nu este ocupat niciun loc în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de mai bine de o săptămână.

„În ultima perioadă se observă o creștere ușoară, dar constantă a numărului de cazuri pozitive COVID-19. Din fericire, datorită înțelegerii importanței prezentării la medic și netemporizării consultului de specialitate din partea pacienților, numărul de cazuri severe nu este mare. Dar, revin cu apelul medical către populație de a se informa din surse medicale pentru a-și clarifica îndoielile asupra vaccinării și a lua o decizie corectă, cu simț de răspundere civică. Dacă nu iau în calcul sănătatea lor, să se gândească la cei dragi care pot face parte din categoriile vulnerabile, iar ei pot deveni vectori ai agentului patologic. Din nefericire, valul patru va fi al celor nevaccinați, iar noi ne dorim ca terapia intensivă să ofere îngrijire de specialitate unui număr cât mai mic de pacienți”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

La Iași au fost confirmate cinci cazuri noi de COVID-19

De la debutul pandemiei și până ieri, în județul Iași au fost confirmate 42.482 de cazuri cu persoane infectate. Pe data de 20 iulie 2021 au fost confirmate cinci noi cazuri. Serviciul Județean de Ambulanță Iași a realizat în ultimele 24 de ore șase recoltări la domiciliu. Referitor la gradul de ocupare al paturilor din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 16 locuri, din care unul în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Patul din secția ATI era ocupat la Spitalul Municipal Pașcani. Tot ieri, în spitalele suport erau libere 15 locuri ATI. Conform datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Iași (DSP), ieri se aflau în izolare 30 de persoane și alte 35 erau în carantină.

Noua tulpină a virusului a făcut prima victimă la Iași

O bătrână de 90 de ani infectată cu Delta a decedat la Iași! Femeia este prima victimă răpusă de noua tulpină. Aceasta a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași în data de 6 iulie 2021, iar medicii au ridicat suspiciunea de infectare deoarece fiul său se întorsese din străinătate. Medicii i-au recoltat probe în ziua internării, iar pacienta a fost confirmată pozitiv marți, 20 iulie 2021, la 8 zile de la deces. Femeia era din Pașcani, județul Iași. DSP Iași nu a raportat în ultimele 24 de ore decese provocate de COVID-19.

În prezent, în județul Iași sunt confirmate 13 cazuri de Delta. Amintim că, pe 6 iulie 2021, au fost confirmate primele cazuri de infectare cu tulpina Delta în Iași. Medicii ieșeni au intrat în alertă după ce mai multe persoane au fost confirmate pozitiv cu noua tulpină. În total, pe data de 6 iulie 2021, zece persoane au fost confirmate cu această tulpină. Trei pacienți din județul Iași, care au fost depistați cu noua tulpină, au vârste de 42, 61 și 68 de ani, iar alte șapte persoane erau din județul Bacău. Doi dintre pacienții din județul Bacău, infectați cu noua tulpină, au decedat.

Comentarii
Adauga un comentariu