Local

Vamesii au confiscat opt masini in septembrie – FOTO

Publicat: 20 sept. 2011

Vamesii din cadrul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Iasi au confiscat doar in aceasta luna opt autoturisme implicate in traficul cu tigari. Ultima „captura” a fost facuta ieri dimineata, la Biroul Vamal de Frontiera Siret. „În zorii zilei de 20 septembrie, pe sensul de intrare în tara s-a prezentat un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Ucraina si condus de un cetatean ucrainean. În urma controlului amanuntit efectuat de inspectorii vamali, au fost descoperite ascunse si nedeclarate 705 pachete de tigarete de contrabanda marca Monte Carlo, de provenienta ucraineana. Tigaretele erau ascunse în locasuri special amenajate în spatiul de deasupra bordului, în compartimentul motor, care avea sudat un capac de tabla, spatiu ce corespundea cu doua intrari în aripile interioare”, a declarat Liana Barbu, purtatorul de cuvant al DRAOV.

Soferul autoturismului in cauza a fost amendat cu suma de 10.000 de lei, iar masina a fost confiscata pentru ca avea modificari special concepute pentru transportul produselor de contrabanda.

In aceasta luna au mai fost confiscate patru autoturisme la Siret, iar alte trei la Biroul Vamal Sculeni. Toate raman in custodia autoritatii vamale pana cand proprietarii termina toate caile de atac legate de confiscare, apoi intra in proprietatea privata a statului si sunt scoase la vanzare de Fisc.

Comentarii
Adauga un comentariu