Local

Vamesii ieseni ii lasa fara tigari pe moldovenii din Italia – FOTO

Publicat: 26 mai 2011

Autocarele care fac curse regulate intre Chisinau si orasele mari din Italia sunt burdusite cu tigari de contrabanda. Ieri dimineata, inspectorii vamali de la Albita au descoperit peste 5.000 de pachete de tigari ascunse in doua autocare de pasageri si de soferi. Putin dupa miezul noptii, s-a prezentat la controlul vamal un autocar Mercedes, inmatriculat in Romania, care efectua cursa regulata Chisinau – Roma. Autocarul era condus de doi soferi, un roman si un moldovean si, pe langa pasageri, transporta pachete neinsotite. La controlul amanuntit au fost descoperite în podeaua autocarului 180 de pachete de tigari marcile LM si Marlboro. In timpul controlului asupra coletelor neînsotite, cand inspectorii vamali au ajuns la niste cutii învelite în panza neagra, soferul ce preluase coletele a spus ca în interior sunt colaci pentru o pomenire si a atras atentia vamesilor ca, daca le-ar deschide, s-ar putea altera si ar fi pacat. La deschiderea cutiilor, colacii mascau 1.350 de pachete de tigari. Soferul care raspundea de autocar a primit o amenda de 5.000 de lei, iar cel care avea in grija coletele neînsotite a fost amendat cu 10 mii de lei. Amenzile au fost achitate pe loc, iar autocarul si-a continuat drumul.
Dupa numai cateva ore s-a prezentat pentru control un microbuz Mercedes, care facea cursa regulata spre Italia. La controlul vamal amanuntit, au fost descoperite în colete 3.500 de pachete de tigari de diverse marci. Soferul microbuzului a fost sanctionat cu amenda contraventionala de 10 mii de lei, pe care a platit-o pe loc.
Tot ieri, dar la Stanca-Costesti, au fost descoperite 246 pachete de tigari marca Plugarul, ascunse într-un locas special amenajat în rezervorul de combustibil al unui Volkswagen. Autoritatile au confiscat tigarile si autoturismul, iar soferului i s-a intocmit dosar penal pentru ca era la a doua incercare de contrabanda in ultimele sase luni.
La Vama Siret au fost gasite 360 de pachete de tigari ascunse in boxa audio a unui Ford Mondeo. Soferul a fost amendat cu 6 mii de lei, iar autoturismul a fost retinut pana la plata amenzii.

Adauga un comentariu