Local

Vamesii ieseni se bat pentru opt posturi

Publicat: 13 iul. 2011
1

@ Peste 300 de vamesi au primit preavizele de concediere si au optat pentru posturile pe care vor candida @ Concursul va avea loc in perioada 18-26 iulie si va fi organizat similar cu cel de la Garda Financiara

Peste 300 de vamesi si-au declarat deja optiunea pentru posturile pe care doresc sa le ocupe de luna viitoare. Conducerea ANAF a decis sa renunte la 115 posturi de vamesi din Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) si sa organizeze concurs pentru ocuparea functiilor publice. „Nu au primit preavize cei care erau singuri pe post si, de aceea, desi se reduc 115 posturi, au primit preaviz peste 300 de colegi. Pana marti, cei care au primit preaviz au putut opta pentru posturile pe care vor sa le ocupe prin concurs. Asadar, pot candida pe posturile ocupate pana acum, dar au avut posibilitatea sa aleaga si alte posturi din Regionala, pentru care se organizeaza concurs”, a explicat Liana Barbu, purtatorul de cuvant al DRAOV Iasi.

Concurs la finalul lunii

Concedierile anuntate vizeaza aproape toate birourile vamale si directiile judetene din Regionala, singura unitate unde se va suplimenta personalul fiind cea de la Vaslui. Biroul de la Pascani se desfiinteaza, fiind eliminate toate cele cinci posturi, iar la Albita vor ramane 80 de angajati din 103. La Biroul Vamal Sculeni, din cele 50 de posturi raman doar 35, iar la Siret, 70, in loc de 81 de persoane. Cei care vor ramane sa lucreze la vama vor fi selectati pe baza unui concurs, organizat in perioada 18 – 26 iulie. Similar cu examenul de la Garda Financiara, vamesii vor fi testati atat scris, cat si oral. Proba scrisa include elemente de legislatie specifica. Pentru a putea promova testul, candidatul trebuie sa obtina cel putin nota 5, daca a optat pentru o functie de executie, si cel putin nota 7, daca vrea sa ocupe o functie de conducere. Cei care promoveaza la scris vor sustine si o proba orala. De concediere sunt vizati cei care nu reusesc sa promoveze examenul si ultimii de pe lista, in ordinea mediilor.

Adauga un comentariu