Local

Vant de schimbare in politie dupa vizita ministrului Ioan Rus – FOTO, VIDEO

Publicat: 11 mai 2012

@ Ministrul de Interne, Ioan Rus, s-a intalnit la Iasi cu sefii structurilor MAI din regiunea Moldovei @ De la masa discutiilor nu a lipsit anuntul ca unii sefi nu vor face fata pretentiilor noului Guvern, motiv pentru care se anunta schimbari si la Iasi @ Rus a aplecat urechea si la problemele ridicate de sefii de institutii, una dintre situatiile care l-au alarmat pe ministru fiind lipsa combustibilului

Aflat ieri intr-o vizita de lucru la Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Iasi, unde au fost convocati toti sefii structurilor subordonate MAI din cele opt judete ale Moldovei, Ioan Rus, ministrul de Interne, a declarat ca judetul Iasi nu va scapa de vantul schimbarilor. Acesta a afirmat ca scopul urmarit nu este de a schimba conducerile insa, in urma evaluarilor cu certitudine nu toti vor avea  nota de trecere. „Obiectivul meu ca ministru nu este sa schimb oamenii. Plec de la prezumtia de competenta si de buna credinta a fiecaruia dintre salariatii nostri si obiectivul meu este de a fi eficienti si de a fi performanti. Acesta este motivul pentru care discut cu toate structurile noastre si incerc sa explic ca ne vom subordona cu totii ideii de a fi performanti si de a fi competitivi. In procesul acesta de evaluare, unii cu siguranta ca nu vor reusi sa faca fata si vor fi si schimbari”, a spus ministrul de Interne, Ioan Rus.

In ceea ce priveste eventualele nemultumiri cu privire la activitatile institutiilor subordonate MAI, pentru care Ioan Rus s-a deplasat in Capitala Moldovei, acesta a specificat ca deocamdata exista o etapa scurta de evaluare care va fi decisiva. „Nu eu trebuie sa fiu primul nemultumit, trebuie sa fie cetatenii municipiului si judetului Iasi multumiti sau nemultumiti. Noi suntem intr-o etapa in care evaluam si incercam sa facem aceasta evaluare cu buna credinta, nu cu vreo patima politica sau cu vreo altfel de patima ministeriala”, a specificat ministrul.

Atitudinea pe care ministrul Rus vrea sa o promoveze in randul institutiilor MAI se bazeaza pe o administratie performanta care sa aiba la baza siguranta cetatenilor si ordinea publica. Printre subiectele dezbatute ieri cu sefii institutiilor de arme din judetul Iasi s-au numarat doua mari prioritati, respectiv: asigurare de alegeri corecte (problema in care sunt implicati zeci de mii de salariati ai MAI) si aderarea la Spatiul Schengen. „Exista o lege electorala si exista o legislatie care guverneaza acest proces. Acele legi ma angajez si promit opiniei publice ca vom incerca sa le impunem tuturor, deopotriva PSD-isti, PNL-isti, UDMR-isti etc”, a spus ministrul.

Problemele de la Iasi: motorina cu taraita si datorii cu nemiluita

In cadrul vizitei sale, ministul Ioan Rus s-a interesat de problemele cu care se confrunta institutiile. „Sunt foarte multe probleme, incepand de la dotarile pe care ministerul le are. Este foarte greu sa te duci la razboi cu o armata care nu are suficient echipament, care nu are cel mai modern echipament, care se preocupa in fiecare zi sa faca rost de inca putina motorina sau benzina. E foarte complicat sa fii curajos cata vreme atmosfera in structura nu este foarte buna iar structura respectiva nu are tot ceea ce este necesar”, a spus reprezentantul MAI adaugand ca o serie de aspecte vor fi rezolvate. Dar, solutionarea problemei dotarilor este cu atat mai dificila cu cat actuala guvernare depinde de bugetul aprobat de vechiul Guvern. Printre marile probleme ridicate de conducerea IPJ Iasi s-a numarat si datoria imensa pe care institutia o are la IML, respectiv circa 11 miliarde lei vechi. Dupa mai bine de trei ore de discutii, ministrul a parasit sediul IPJ Iasi in sunetul de „fanfara al buldozerelor” primarului Gheorghe Nichita. Drept urmare, oficialul nu a omis sa-si prezinte aprecierea pentru starea in care se afla orasul. „E foarte bine ca e plin de santiere. Am vazut ca unde nu e niciun santier, nu se intampla nimic dar aici se va intampla ceva”, a incheiat ministrul.

Comentarii
  • Asta era problema, datoriile catre LML, daca se achita aceste datorii totul va merge ca pe roate. Sa va fie rusine domnilor. Dar celelalte lipsuri si disfunctionalitati care impiedica politistii sa atinga targhetul pe care voi l-ati stabilit tocmai pentru a mai ramane puţuntel cu scaunele lipite de fund, nu le scoateti in evidenta ? – Avem tot ce ne trebe don-le menistru, nu va deranjati, doar niste firfirici pentru LML, ca Astarastoaie ne pune sula-n coaste, in rest, politistii stiu de frica noastra a sefilor cu apucaturi de satrapi,si muncesc fara sa cracneasca, ba, daca ne zburlim un pic la ei sunt in stare sa munceasca fara logistica, fara salarii, ba ii putem face sa mai aduca si bani de acasa din salariile sotiilor si din alocatiile copiilor, cu o conditie: sa ne mai dati noua ceva la salariu, ca obrazul subtire cu cheltuiala se tine iar viloaiele noastre mari cat piramidele stau neterminate. Numai o uşă de garaj costă cât o garsonieră. Şi ar mai fi încă ceva, vă rugăm să nu ne evaluaţi din punct de vedere a cunoştinţelor profesionale deoarece am uitat de mult ceia ce am învăţat la fără frecvenţă, iar limba engleză nu ne este necesară atâta timp cât încă nu am fost primiţi în Schenghen.

Adauga un comentariu