Eveniment-Social

Vanzarile Antibiotice au inregistrat cresteri semnificative

Publicat: 01 aug. 2016
1
Conform rezultatelor financiare comunicate Bursei de Valori Bucuresti, valoarea veniturilor din vanzari, inregistrata in primul semestru de compania Antibiotice, a fost de 143.8 milioane lei, in crestere cu 9% fata de perioada similara a anului 2015. De asemenea, profitul brut aferent semestrului I, 2016 a inregistrat o evolutie pozitiva, atingand valoarea de 18.85 milioane lei, cu 13 procente mai mare in raport cu profitul brut aferent primului semestru al anului 2015, cand acesta s-a situat la nivelul de 16,63 milioane lei.
 
Venituri din vanzari in crestere cu 3.5% pe piata interna
 
Dupa primele sase luni ale anului, compania Antibiotice raporteaza o cifra neta de 89.4 milioane lei, in crestere cu 3,5% comparativ cu perioada similara a anului 2015. Potrivit datelor companiei de cercetare de piata Cegedim, in primul semestru al acestui an, Antibiotice a urcat o pozitie comparativ cu anul 2015 si ocupa locul 12 in topul celor peste 300 de companii farmaceutice ce desfasoara operatiuni in Romania. In acest context, la finalul primului semestru al anului 2016, Antibiotice face parte din elita celor cinci companii din top 20 al caror portofoliu inregistreaza cresteri comparativ cu perioada similara din 2015. 
5 produse noi asimilate in portofoliul companiei:
 
Soriso® cpr – produs cu rol adaptogen impotriva diferitilor factori de stres, in mentinerea echilibrului fizic si psihic a organismului uman;
Fluxiv® cpr – produs pentru sanatatea circulatiei vasculare;
Zatinex® cps 30 mg, 60 mg (duloxetina) – produs utilizat in tratamentul depresiei si tulburarilor de anxietate;
Escitalopram ATB® cpr 10 mg – produs utilizat in tratamentul depresiei si tulburarilor de anxietate.
 
Crestere cu 18% a vanzarilor la export 
Veniturile din vanzarile pe pietele externe in primul semestru al anului 2016 au fost de 54.5 milioane lei, in crestere cu 18% fata de anul 2015 cand a fost realizata o valoare de 46.26 milioane lei. Aceste rezultate s-au obtinut in special din valorificarea produselor finite inregistrate la export.

Produsele finite – motor de crestere a exportului in primele 6 luni 
 

In primul semestru al anului 2016, exportul de produse finite a crescut semnificativ. 
Principala crestere a fost realizata pe piata S.U.A. unde livrarile s-au dublat comparativ cu perioada de referinta a anului 2015. Antibiotice exporta in S.U.A. produse antiinfectioase injectabile din gama penicilinelor. De asemenea, s-a inregistrat o dublare a exporturilor si in zona Europei in timp ce in alte zone precum Rusia C.S.I., Orientul Mijlociu si Asia de Sud Est exporturile au ramas relativ la nivelul din 2015 din motive legate si de conjunctura geo politica din anumite piete de desfacere.
Cele mai importante cresteri s-au inregistrat pentru produsele sub forma de injectabile (utilizate in spitale pentru tratarea infectiilor), capsule si supozitoare. „In contextul in care compania a startat proiectul de constructie a unei noi capacitati de productie pentru unguente si supozitoare, cresterea vanzarilor pentru aceste forme farmaceutice reprezinta rodul strategiei de majorare a cererii acestora pe pietele externe”, a declarat Mihai Stoian, Director Afaceri Internationale.  
 
Avans de 35% a vanzarilor de Nistatina pe piata SUA
 
Substanta activa Nistatina reprezinta in continuare principalul produs al companiei pe pietele externe. Ca urmare a autorizarilor obtinute de catre utilizatorii finali din piata S.U.A. exporturile de Nistatina catre aceasta piata au crescut in primul semestru al anului 2016 cu 35% comparativ cu anul trecut. De asemenea, in aceasta perioada s-au mentinut livrarile pe pietele traditionale ale companiei din zona Asiei, Americii Latine si Europei.
 
Antibiotice in semestrul I 2016
 
– locul 4 in topul producatorilor de medicamente generice cu prescriptie medicala si  medicamente fara prescriptie medicala (OTC) din Romania;
– lider din punct de vedere al unitatilor terapeutice valorificate pe forma de administrare   pulberi injectabile – cota de piata 75,7%.;
– liderul pietei romanesti de unguente – cota de piata 27,8%;
– liderul pietei romanesti de supozitoare – cota de piata 42,3%; 
– principalul producator de medicamente generice destinate consumului din spitale;
– venituri din vanzari in crestere cu 9% comparativ cu semestrul I 2015; 
– profit brut in crestere cu 13% fata de semestru I 2015;
– profit din exploatare in crestere cu 10% comparativ cu semestru I 2015.
 
Persoanele interesate de a afla mai multe informatii, pot consulta Raportul administratorilor aferent primului semestru al anului 2016 pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti, al Autoritatii de Supraveghere Financiara 
sau pe pagina web a companiei Antibiotice SA, sectiunea “Investitori”.
Adauga un comentariu