Stiri

Vanzarile de PC-uri in Europa continua sa scada

Publicat: 18 aug. 2011
Vanzarile de PC-uri in Europa de Vest au continuat sa scada in cel de-al doilea trimestru al anului cu 19%, pana la 12,7 milioane unitati, potrivit Gartner – vanzarile din Marea Britanie scazand cu 15%.

Piata mobile PC s-a confruntat cu o scadere de 20,4%, livrarile de mini-notebook-uri scazand cu 53%. Vanzarea de PC-uri desktop a scazut cu 15,% de la un an la altul.

Cifrele urmeaza scaderea de 17,8% in vanzarile de PC-uri pentru primul trimestru al anului 2011, potrivit firmei de cercetare.

Livrarile PC in segmentul profesional au scazut cu 9% in cel de-al doilea trimestru al anului 2011. Cea mai mare scadere provine din segmentul consumer, o scadere cu 27% de la un an la altul.

Vanzarile de PC-uri in Marea Britanie au scazut cu 15% comparativ cu aceeasi perioada din 2010, totalizand 2,5 milioane unitati. Piata profesionala din Marea Britanie a ramas slaba, confruntandu-se cu un declin de 13,5% in cel de-al doilea trimestru al anului 2011.

Vanzarile Acer au scazut cu aproximativ jumatate in Marea Britanie, insa cererea PC la nivel global ramane scazuta, datorita preferintei consumatorilor pentru alte dispozitive, sustine Isabelle Durand, analist principal la Gartner.

Un raport al companiei de cercetare Canalys a estimat ca pentru fiecare 10 tablete vandute in acest an, vanzarea a cinci netbook-uri sau notebook-uri va fi pierduta pe piata enterprise. Firma de cercetare noteaza ca vanzarile de tablete vor creste cu 5.000% de la un an la altul in 2011.

HP a depasit Acer, devenind vanzatorul PC numarul 1 in Europa de Vest in cel de-al doilea trimestru, cota sa de piata crescand de la 3,5% la 25% in cel de-al doilea trimestru, comparativ cu aceeasi perioada din 2010.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit