Software & Hardware

Vanzarile PC-urilor cu Windows 8 sunt dezamagitoare, afirma surse din interiorul Microsoft

Publicat: 20 nov. 2012
5

Windows 8 are deja cateva saptamani de cand a ajuns pe piata, compania demarand si o campanie de actualizari cu preturi accesibile care sunt de cel putin doua ori mai mici decat cele oferite anterior, insa lucrurile nu par sa mearga prea bine pentru cei din Redmond.

Conform unor surse anonime citate de Paul Thurrott, celebrul blogger din spatele Winsupersite, vanzarile sistemelor pe care este instalat proaspatul sistem de operare sunt mult sub asteptarile companiei, acestea fiind considerate dezamagitoare. Indiferent cat de multa sau putina incredere am avea in aceasta sursa, nu trebuie sa uitam de plecarea recenta a directorului diviziei Windows, Steven Sinofsky, care a fost provocata atat de conflictele sale cu restul echipei din esalonul superior al companiei, cat si de mentalitatile ancorate in trecut pe care acesta le sustinea si impunea.

Singurele cifre oficiale oferite de Microsoft pana acum sunt cele 4 milioane de actualizari vandute in primele zile, o cifra nu tocmai optimista tinand cont ca Windows este instalat pe circa 1,3 miliarde de PC-uri. Conform acelorasi surse citate, vina este aruncata pe seama integratorilor, insa factorii care ar putea transforma Windows 8 intr-un sistem nepopular precum Vista sunt multipli, incluzand schimbarea de interfata  care nu prea a fost pe placul utilizatorilor, prestatia foarte buna a actualei versiuni 7, reticenta companiilor de a cheltui bani in vremurile actuale pline de incertitudine si perioada mediocra prin care trece piata PC-urilor.

Adauga un comentariu