Sisteme de operare

Vanzarile Windows 8 au crescut semnificativ in ultima perioada

Publicat: 08 mai 2013
5
Dupa cele 60 milioane licente vandute in perioada sarbatorilor de iarna, Windows 8 pare sa fi pierdut mare parte din avantul initial, volumul livrarilor coborand in ianuarie spre 10 milioane exemplare vandute lunar, fara tendinta de revenire. Cu toate acestea, directorul Microsoft Tami Reller gaseste puterea sa laude pe blogul companiei atingerea pragului de 100 milioane licente vandute, scrie go4it.ro.
Desi important, pragul de 100 milioane licente nu face nimic pentru a masca esecul inregistrat de Microsoft cu produsul sau de baza, Windows 8 avand in continuare parte de o primire rece atat din partea utilizatorilor nemultumiti de schimbarile impuse cu noua interfata pentru ecrane touch, dar si a producatorilor hardware descumpaniti, ce arunca vina pentru prabusirea vanzarilor in piata PC-urilor in seama deciziilor neinspirate luate de conducerea Microsoft.
Din tabara Microsoft, oficialii companiei arunca sageti inspre producatorii hardware, justificand o parte din vanzarile slabe prin oferta saraca de dispozitive compatibile Windows 8. Printre promisiuni pentru o actualizare Windows 8.1 (Windows Blue) care remediaza multe din neajunsurile versiunii initiale Windows 8, reprezentantii companiei isi pun sperantele pe diversificarea ofertei de notebook-uri convertibile, laptop-uri cu ecrane touch si sisteme All-in-One catre finalul acestui an. Totusi, indiciile care anunta intoarcerea butonului Start si posibila reactivare a modului desktop ca interfata Windows implicita, in defavoarea celei optimizata pentru ecrane touch, echivaleaza practic cu admiterea infrangerii pentru Microsoft in incercarea sa de a-si forta intrarea in lumea tabletelor.
Cu toate acestea, la suprafata problemele nu par sa fie chiar atat de grave, adoptarea rapida a noului magazin Windows Store dand companiei sperante de supravietuire in noua lume a dispozitivelor mobile. Optimismul Microsoft este confirmat si de cresterea numarului de aplicatii descarcate din Windows Store, de la 100 milioane in ianuarie la 250 milioane in prezent.
Adauga un comentariu