Titlurile zilei

Vânzători de tigăi și oale din Iași, proiect de 3,5 milioane de euro în Bucium! Clădiri de birouri cu 7 etaje în una dintre cele mai aglomerate zone din oraș. Ioanna Olărescu: „Am fost dezamăgiți de timpul de așteptare” – FOTO

Publicat: 29 sept. 2021
Ioanna Maria și Gheorghe Mircea Olărescu sărbătoresc o posibilă tranzacție imobiliară
Ioanna Maria și Gheorghe Mircea Olărescu vor să scape de un teren din zona Bucium

Mai multe imobile de birouri vor fi construite în zona Bucium, în apropiere de strada Petre Vancea. Patronii Frarom International Est dețin terenul, iar acum vor să-l vândă cu tot cu PUZ. Managerul Ioanna Olărescu spune că s-a săturat să aștepte autorizația de la Primăria Iași. În ultimii ani, cifra de afaceri a companiei a fost constantă, de aproape 1,5 milioane de euro

Un proiect major din zona Bucium, municipiul Iași, este anunțat de patronii societății Frarom International Est SRL, deținută de soții Ioanna Maria și Gheorghe Mircea Olărescu. În zona străzii Petre Vancea, cei doi afaceriști dețin o suprafață de teren de 6.761 de metri pătrați. Conform unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat în Consiliul Local, pe terenul menționat urmau să fie edificate 3 clădiri cu destinația de birouri cu regimul de înălțime S+P+M (mezanin)+7E și o clădire cu 4 etaje.

„Creșterea economică a dus implicit la dezvoltarea domeniului imobiliar, Iașul devenind un punct de interes pentru investitori care aleg să dezvolte fie proiecte rezidențiale, fie clădiri de birouri, segment încă insuficient acoperit în acest moment. Tocmai de aceea, investiția pe care v-o propunem este, în contextul actual, susținută și profitabilă: un teren cu o suprafața de 6.761 mp, situat în una dintre cele mai căutate zone ale Iașului, Bucium. Amplasat la intersecția șoselei Bucium cu strada Petre Vancea (chiar în imediata apropiere a supermarketului Lidl), terenul are PUZ aprobat pentru clădiri de birouri”, se arată în descrierea proiectului aprobat în ședința ordinară de Consiliu Local din data de 27 iulie 2018.

Indicatorii urbanistici menționați în PUZ arată un procent de ocupare a terenului de 40 la sută, coeficient de utilizare a terenului de 2, cu o înălțime maximă a clădirilor de 28 de metri.

Terenul cu tot cu PUZ este scos la vânzare contra sumei de 3,5 milioane de euro

Cele 4 clădiri vor avea o suprafață desfășurată construită de 13.552 de metri pătrați. Proprietarii au scos la vânzare proiectul, cu tot cu teren, după ce s-au arătat dezamăgiți de administrația locală:

„Vrem să vindem pentru că am fost dezamăgiți de timpii de așteptare. De trei ani așteptăm. Inițial am vrut noi să facem. Am avut discuții cu potențiali cumpărători, dar nu au fost oferte serioase. Soțul meu a moștenit în zonă mai multe hectare”, a precizat Ioanna Olărescu, manager la Frarom International Est.

Dacă tranzacția va fi finalizată, noul proprietar poate depune proiectul pentru faza de autorizare. În această perioadă, zona Bucium este asaltată de proiecte imobiliare care produc mai multe efecte negative, cele mai importante fiind cele legate de trafic, din cauza numărului mare de mașini. La o lucrare edilitară comandată de Primăria Iași, traficul a fost paralizat mai bine de două săptămâni.

Soții Olărescu vând tigăi și produse de uz gospodăresc de aproape1,5 milioane de euro

Afacerea soților Olărescu constă în comerțul cu amănuntul al produselor de uz gospodăresc. Spre exemplu, în 2020, cifra de afaceri a societății Frarom International Est SRL a fost de 7,5 milioane lei, aproape 1,5 milioane de euro, profit de aproximativ 200.000 lei, datorii de 3,54 milioane lei, cu un număr de 17 angajați. Pe plan local, afaceriștii au parteneriate cu supermarketurile. Printre produsele scoase la vânzare se numără tigăi sau oale.

„Frarom International Est – companie cu capital privat, înființată în anul 1994, la Iași. De la începutul anilor ’90 și până astăzi, compania noastră a trecut prin diferite etape de organizare, pași care i-au consolidat poziția pe piața națională de distribuție de articole și accesorii pentru casă, în game variate (baie, bucătarie, amenajări interioare, amenajări exterioare, dresing, decor etc.) și produse pentru segmentul HoReCa”, se arată în descrierea afacerii.

În edițiile trecute ale „BZI”, a fost prezentat și proiectul Consiliului Județean Iași privind înființarea unei noi unități spitalicești.

Comentarii
  • Titlu de rahat, lipsit de minimă decență, articol penibil pentru prima pagina. Pe voi va angajează după gradul de nesimțire? Spuneți drept: asa e ca dați probe de tiganeala ca la ușa cortului? 🤣

  • Adica daca vand ei tigai si oale nu-s menegeri s-au cum ?
    Adica daca eu vand pungi de gunoi nu-s meneger from screci s-au cum ?
    Ce treaba are cartierul Bucium cu chutney-ul ?
    Eu era sa ajung si deputat si senator si consilier, deci am mare expertiza in astfel de afaceri, precum si in hrana vie. Coane, la arhitectura se pricepe cel mai bine cineva care s-a ocupat de logistica berilor, chiar el trebuia consultat in problema. Of, septembrie, septembrie….septembrie aniversar. Cum sa nu fii dezamagit ca raspunsul nu mai vine !!!

  • Dar oare nu ar trebui luati la intrebari….hei DNA? De cati ani vand oale ? 7 milioane de euro sunt bani,si sunt multi care vand oale prin EnGros dar nu am auzit sa fie asa bogati!!! Escroci multi in lumea asta dezlantuita!

Adauga un comentariu