Actualitate

Vara spectaculoasa si investitii uriase la Ateneul Tatarasi – FOTO,VIDEO

Publicat: 01 iul. 2016
Astazi, 1 iulie, managerul Ateneului Tatarasi din Iasi, Andrei Apreotesei, a anuntat ca, dupa ce a primit din partea Primariei o detasare pentru trei luni la conducerea institutiei, saptamana aceasta detasarea i-a fost prelungita cu inca sase luni. In acest context, managerul a prezentat proiectele pe care le are in derulare, dar si pe cele care vor urma sa fie implementate, atat din perspectiva activitatilor culturale, cat si a investitiilor care urmeaza sa se faca aici.

Principalele investitii se refera la realizarea unei magazii, pe un teren oferit de Spitalul de Neurochirurgie, magazine in care vor fi tinute decorurile si costumele. De asemenea, Sala Mare va intra in reabilitare capitala, lucrarile fiind preconizate a se finaliza la mijlocul lunii septembrie. Pe acest plan s-a solicitat de la Primarie o suplimentare a bugetului, dupa cum urmeaza:

– pentru functionare (cheltuieli de personal – n.r.) 249.000 lei
– pentru cheltuieli materiale 366.000 lei
Astfel, la Sala Mare se va reface scena, se va achizitiona o cortina de culoare visinie si se va monta o mocheta albastra in zone cu scaune, de cea mai buna calitate. Totoadata, scaunele vor fi retapitate. Pe de alta parte, pentru ca la acest moment Ateneul nu dispune de un sistem de climatizare, institutia va achizitiona din Germania un dispozitiv in valoare de aproximativ 160.000 lei, care sa ofere confort spectatorilor si actorilor. In plus, in aceasta vara, activitatea nu va fi suspendata la Ateneu, aici fiind programat cate un spectacol pe saptamana. Astfel, chiar daca Sala Mare va intra in reparatii, evenimentele culturale se vor derula in Gradina de Vara sau pe terasa acoperisului cladirii.
Comentarii
Adauga un comentariu