News Flash:

Varianta finala a Ghidurilor Solicitantului

1 Martie 2008
832 Vizualizari | 0 Comentarii
• In perioada 3 martie- 15 aprilie, la sediul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) Iasi, producatorii pot depune proiectele pentru modernizarea exploatatiilor agricole, cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere si dezvoltarea satelor

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a publicat Ghidurile Solicitantului, in varianta finala, pentru masurile 121, 123 si 322, respectiv modernizarea exploatatiilor agricole, cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere si dezvoltarea satelor. Prima sesiune de depunere a proiectelor este in perioada 3 martie- 15 aprilie 2008. Proiectele pot fi depuse la sediul APRDP din Iasi, iar toti cei interesati pot solicita de la reprezentantii Agentiei informatii privind conditiile de obtinere a fondurilor europene, precum si informatii suplimentare privind cererea de finantare sau alte acte necesare.

"Ieri au fost lansate Ghidurile Solicitantului pe cele trei masuri. Toti cei interesati pot depune de luni proiectele la sediul nostru. Prima sesiune de depunere a proiectelor pentru aceste masuri este in perioada 3 martie- 15 aprilie 2008. Pe langa depunerea proiectelor, toti cei interesati pot veni la sediul APDRP pentru a solicita orice fel de lamuriri privind conditiile de accesare a fondurilor europene", a precizat Liviu Bulgaru, directorul adjunct al APDRP Iasi. Posibilii beneficiari pot accesa finantari pentru cresterea veniturilor exploatatiilor agricole, adaptarea exploatatiilor la standardele comunitare, precum si pentru introducerea si dezvoltarea de tehnologii si procedee noi, diversificarea productiei, ajustarea profilului, nivelului si calitatii productiei la cerintele pietei, inclusiv a celei ecologice, precum si producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile. Fondurile totale alocate masurii 121 prin Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) sunt de peste 991 milioane Euro. Prin masura 123- Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere, producatorii pot depune proiecte care vizeaza cresterea valorii adaugate a produselor forestiere precum si a eficientei economice a activitatii microintreprinderilor, prin dezvoltarea si modernizarea echipamentelor, proceselor si tehnologiilor de prelucrare. Fondurile totale alocate pentru astfel de investitii sunt de peste un miliard Euro. De asemenea, producatorii mai pot depune cereri de finantare pentru imbunatatirea infrastructurii in spatiul rural, imbunatatirea accesului la servicii de baza pentru populatia rurala, precum si cresterea numarului de obiective de patrimoniu din spatiul rural prin masura 322, pentru care sunt alocate fonduri de 1,54 miliarde Euro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ghidurile solicitantului depunerea proiectelor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 22 queries | Mysql time :0.023118 (s)