Local

Varianta ocolitoare de trafic uşor a municipiului Iaşi mai are de aşteptat. Procedura s-a blocat la CNSC. Firmele participante se bat între ele

Publicat: 21 ian. 2021
șosea de ocolire a municipiului Iași
Amânare în cazul variantei ocolitoare de trafic uşor a municipiului Iaşi

Nouă șosea ocolitoare a Municipiului Iași a fost luată în calcul de autoritățile locale. Conducerea administrației ieșene a inițiat un document care prevedea realizarea unei variante ocolitoare în zona de Est a municipiului care să iasă spre Ungheni, variantă care va scoate traficul greu și nu numai din oraș. Mai mult decât atât, se va renunța la varianta de centură pe traseul Poitiers – Trei Fântâni – DN 24, traseu care include zone locuite din municipiul Iași.

Din păcate varianta ocolitoare de trafic a municipiului Iași mai are de așteptat o perioadă. Procedura s-a blocat la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Contestația poate fi consultată AICI!

Distribuirea contractului de proiectare a lucrărilor pentru tronsonul din centura uşoară a Iaşului a intrat în prelungiri. Licitaţia a ajuns la final la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, însă raportul procedurii a fost contestat de o firmă clujeană. În urmă cu câteva zile, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a dat câştig de cauză contestatorului. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are la dispoziţie circa o săptămână pentru a emite un nou raport.

Cum arată noul traseu de șosea ocolitoare a Iașului?

Adauga un comentariu