Sport

Varianta SOC! Luis Enrique este favorit sa o preia pe FC Barcelona

Publicat: 01 mart. 2013
1

Catalanii au traversat cea mai buna perioada din istoria clubului în La Liga si au terminat neînvinsi turul de campionat. Ba mai mult, elevii pregatiti de Tito Vilanova au încheiat prima parte a campionatului cu un nou record de puncte – 55 din 57 posibile, dupa ce au castigat 18 din cele 19 partide jucate. Antrenorului care i-a urmat pe banca lui Pep Guardiola, Tito Vilanova, i-a recidivat cancerul diagnosticat si tratat în 2011, astfel ca nu a mai putut sa se ocupe de echipa, decat de la distanta. In locul lui a fost lasat la timona Jordi Roura, iar rezultatele nu sunt deloc satisfacatoare.

Barcelona pierduse doar trei jocuri din primele 40 ale acestui sezon (Real Madrid 1-2, Celtic 1-2 si Real Sociedad 2-3), însa ultimele doua jocuri au reprezentat tot atatea înfrangeri. Rezultatul din Cupa i-a fost fatal trupei catalane, iar în Champions League va avea o misiune extrem de grea în a reveni dupa acel 0-2 de la Milano. Catalanii se tem ca Vilanova nu va reveni pe banca, iar Andoni Zubizarreta si Sandro Rosell se gandesc deja la sezonul viitor. Roura nu poate fi o optiune pentru banca Barcelonei, iar cei doi s-au reorientat rapid.
Principalul favorit pentru preluarea catalanilor este Luis Enrique. Spaniolul, fost fotbalist si antrenor la echipa secunda, nu a mai pregatit nicio formatie dupa ce si-a reziliat contractul cu AS Roma. Enrique a pregatit trupa lui Lobont în sezonul trecut, de la început pana la final. Cu el la timona, AS Roma a terminat pe locul 7 si a castigat doar 16 din cele 38 de meciuri ale campionatului.

Adauga un comentariu