National

Varujan Vosganian vrea redeschiderea minelor

Publicat: 07 feb. 2013

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a sustinut, in cadrul discutiilor referitoare la bugetul Ministerului Economiei din Comisia de Buget-Finante, necesitatea redeschiderii minelor in zonele in care acest lucru este posibil.

Executivul si-a propus, ca obiectiv strategic in domeniul resurselor minerale, promovarea de investitii private in zonele cu potential minier nevalorificat in totalitate, care pot contribui semnificativ la regenerarea socio-economica a localitatilor respective.

Pentru ca acest demers sa poata fi pus in practica, se impune reanalizarea si implementarea unui cadru de reglementare previzibil, care sa sporeasca atractivitatea pentru potentialii investitori privati in sectorul minier„, se arata intr-un comunicat transmis joi de Ministerul Economiei.

Una dintre masurile pentru reducerea graduala a rolului statului in activitatile miniere de explorare si exploatare miniera poate fi reanalizarea si promovarea actelor normative pentru atragerea in circuitul economic a unor perimetre de cercetare/exploatare in prezent blocate in procesul de aprobare la diferite nivele guvernamentale.

Confederatia Sindicala Nationala Meridian a apreciat, intr-o scrisoare adresata Ministrului Economiei, Varujan Vosganian, pozitia exprimata de demnitarul roman in discutiile din cadrul Comisiei de Buget-Finante, precum si demersurile realizate in acest sens, care au dat un semnal pozitiv in zonele miniere, scrie realitatea.netloading...

Adauga un comentariu