Titlurile zilei

Vărul afaceristului Bogdan Solcanu investește în imobiliare! Vile de lux pe 4.000 mp, în Bucium – FOTO

Publicat: 17 ian. 2022
Terenul deținut de Mihai Solcanu, în zona Bucium, din Iași
Mihai Solcanu, vărul afaceristului Bogdan Solcanu, construiește un cartier de vile

Vărul lui Bogdan Solcanu investește în imobiliare. A obținut un certificat de urbanism pentru introducerea unui teren în intravilanul municipiului Iași. Amplasamentul este în zona Bucium. Proiectul constă în amenajarea mai multor vile de lux

Mihai Solcanu, vărul afaceristului Bogdan Solcanu, fiul fostului senator PSD, Ioan Solcanu, încearcă să investească într-un complex rezidențial de lux. Recent, beneficiarul a obținut de la Primăria Iași un certificat de urbanism, pentru introducerea unui teren de 4.000 mp în intravilanul municipiului Iași. Aplasamentul este în zona Bucium, la limita teritorială cu comuna Bârnova.

Terenul este identificat după Hanul „Trei Sarmale”, pe dealul din Bucium, între strada Eduard Caudella și Trecătoarea Vișan. Ca inițiatoare a proiectului apare și Mihaela Adina Solcanu, soția lui Mihai Solcanu. Lângă amplasamentul menționat, cei 2 au o altă suprafață de teren, de 2.482 mp. În 2007, pentru acest teren a fost obținută o hotărâre de Consiliu Local privind introducerea în intravilanul municipiului.

Mihai Solcanu are o firmă de consultanță

Soții Solcanu controlează de mai mulți ani o firmă de consultanță în afaceri, Spring Properties SRL. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 734.678 de lei, profit de 195.444 de lei, datorii de 161.869 de lei, cu 2 angajați. Contactat telefonic, Mihai Solcanu a evitat să ofere mai multe detalii legate de proiectul imobiliar.

„Am lăsat arhitectului mai multe date. Nu știu nimic acum. Sunați-mă peste 2 zile, ca să nu spun prostii”, a precizat Mihai Solcanu.

Proiectul urmează să fie analizat și de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Acum, un metru pătrat de teren, la limita cu comuna Bârnova, se vinde cu 15-35 de euro. În cazul în care se obține un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), valoarea terenului crește semnificativ, ajungând și la 100 euro/mp.

De precizat este că vărul Bogdan Solcanu este implicat în mai multe contracte derulate cu instituțiile publice. Mai precis, a livrat proiecte tehnice pentru mai multe comune din țară privind modernizarea iluminatului public. Apoi, la licitație se prezenta societatea Urbioled, condusă de Ana-Maria Ciotîr, iubita lui Bogdan Solcanu, care câștiga licitația. Asta, pentru că Bogdan Solcanu se ocupa de întocmirea caietului de sarcini.

În aceeași zonă investește și fratele patronului Restaurantului „La Castel”

În apropierea terenurilor aflate în proprietatea lui Mihai Solcanu a fost identificat alt amplasament ce îi aparține lui Ilie Rădeanu, fratele lui Costel Rădeanu, patronul complexului „La Castel”. Bărbatul are o suprafață de 6.667 de metri pătrați, la limita cu comuna Bârnova, pe strada Dealul Crăițelor. Aici, investitorul voia să construiască un cartier de locuințe colective, doar după intrarea în intravilan a respectivei suprafețe. Deocamdată, Ilie Rădeanu a obținut doar un certificat de urbanism eliberat de Primăria Iași la finalul anului 2021.

Surse de pe piața imobiliară arată că, în zona respectivă, apartamentele se vând din ce în ce mai greu. Între timp, investitorii s-au reorientat pe construcția de case. La un moment dat, Ilie Rădeanu voia să construiască un azil de bătrâni, dar a renunțat la idee. Acum, el vrea să obțină un PUZ și să vândă terenul. De menționat este că, la începutul anului 2021, restaurantul lui Costel Rădeanu a fost cuprins de flăcări. Intervenția pompierilor a oprit un dezastru de proporții.
Comentarii
Adauga un comentariu