Retete cu carne

Varza ca la Cluj – FOTO

Publicat: 20 ian. 2012

Ingrediente:

1 varza dulce mijlocie
700 gr carne (piept de pui tocat sau carne afumata etc.)
1/2 ceasca orez
o lingura cu bulion
1 ceasca smantana
3 rosii
ulei
piper
sare

Mod de preparare:

Speli varza, o tai fideluta, o freci cu sare si o inabusi in ulei cu apa si o lingura de bulion. Cureti ceapa,o tai marunt si o calesti in putin ulei incins in care vei adauga si carnea, potrivesti de piper si sare si le inabusi impreuna, adaugand din cand in cand cate o lingura de apa.
Speli si orezul, il fierbi in 2 cesti de apa impreuna cu un praf de sare. Dupa ce au fiert toate le lasi deoparte.
Ungi un vas cu ulei, asezi un strat de varza, unul de carne, orez fiert + o lingura smantana. Continui sa asezi straturile alternandu-le in acelasi mod.
Ultimul strat trebuie sa fie de varza, peste care asezi rosiile taiate rondele, pui smantana ramasa si dai varza la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Varza ca la Cluj din imagini a fost pregatita de Craita.



loading...

Adauga un comentariu