Actualitate

Varza calita de post, mai mult decat gustoasa si usor de pregatit

Publicat: 20 nov. 2018
17

Fie ca vrei sa o servesti ca garnitura sau fel de mancare de sine statator, va recomandam sa faceti varza calita de post dupa reteta traditionala. Va iesi o mancare minunata, mai mult decat gustoasa, rapid si usor de pregatit, lucru care o face alegerea perfecta pentru zilele in care vrei sa gatesti ceva fara prea mare efort sau pierdere de timp.

Ingrediente:

– 1 varza alba medie (intre 1 si 2 kg)

– 1-2 ardei grasi

– 1-2 cepe albe medii

– 1-2 rosii medii

– 2-3 linguri de sos de rosii

– ulei, sare si piper macinat dupa gust

– optional, puteti adauga boia afumata

Mod de preparare:

Toaca ardeii si ceapa si pune-i la calit in putin ulei, la foc mic spre mediu, intr-o cratita incapatoare. Cand s-au mai inmuiat, asezoneaza cu sare si piper si adauga rosia taiata cubulete.

Intre timp, spala si toaca varza solzisori, dar sa nu fie foarte marunti.

Dupa 2-3 minute de cand ai pus si rosia la calit, adauga si pasta de tomate. Amesteca, pune si un praf de boia afumata daca preferi, pune capacul si lasa la foc mic.

Pune si varza tocata in vasul in care calesti legumele si amesteca usor. Daca nu incape toata din prima, pune cat incape si, pe masura ce se inmoaie, mai adauga din cand in cand.

Lasa varza la calit la foc mic, amestecand cam din 10 in 10 minute, si – important – acoperita cu capac, ca sa nu se arda si sa lase singura zeama.

Spre final, mai puteti adauga si alte condimente – cimbru, frunza de dafin etc., daca doriti sa fie mai aromata.

Pofta buna!





Adauga un comentariu