National

Vasile Blaga: Trebuie reintrodus examenul obligatoriu de admitere la liceu si facultate

Publicat: 03 iul. 2013
1

Presedintele PDL, Vasile Blaga, considera ca este necesara reintroducerea examenului obligatoriu de admitere in liceu si la facultati.

„Cred ca va trebui reintrodus examenul de admitere obligatoriu in liceu. Cred ca va trebui reintrodus obligatoriu examenul de admitere in facultati„, a declarat liderul democrat-liberal, la lansarea strategiei PDL pentru educatie.

La randul sau, coordonatorul documentului, deputata Raluca Turcan a precizat ca reintroducerea examenului de admitere la liceu si facultate este lansata in dezbatere publica de PDL.

La lansarea strategiei PDL intitulata „Educatia, cu adevarat o prioritate nationala”, participa liderii PDL Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Gheorghe Stefan, alaturi de Radu Carp, Emil Hurezeanu, Liviu Negoita, primari, fostul prefect al judetului Sibiu Horatiu Racuciu, consilieri locali, consilieri judeteni, profesori.

Lansarea a avut loc intr-un loc neconventional, intr-o hala industriala, unde sunt stocate cauciucuri, apartinand firmei MAN, din Zona Industriala Vest, conform gandul.info

Comentarii
 • Foarte bine!!!!
  De ce i-ar fi frica unui absolvent de liceu de nota 10 sa concureze cu unul de nota 6? Singurul motiv deriva din subconstient – stiind ca banii si influentele parintilor l-au facut sa termine bacul cu 10. Facultatile nu ar fi interesate de „cateva 100 de euro” pentru a se pricopsi cu prosti. Despre facultati…. la momentul de fata …daca un profesor de liceu apreciaza ca un elev de nota 5 si/ 6 de ce „dragalasii” de prof universitari si-i doresc studenti? exista un singur raspuns ….banii venit de pe locurile cu taxa ….etc.
  In concluzie asistam la o reintoarcere la normalitate adica la sistemul aplicat pe vremea NORMALA adica COMUNISM.
  TRAIASCA COMUNISMUL !!!!
  BRATUL AEMAT AL CAPITALISMULUI NESTE FASCISM !!!!

 • In mediu privat,angajarile se fac dupa interesele patronilor. Astfel ca fii lor devin directori, si tot felul de sefi.Dar poate ca la stat ar putea fi angajati tineri competenti,de la facultati cu adevarat credibile.Poate nu e rau un examen de admitere.

 • Sunt sigura ca toti copiii care invata doresc reintroducerea examenelor de admitere la liceu si facultate. Asa ar scapa de stresul creat de anumiti profesori fata de notele pe care le acorda acestia…Elevii foarte buni ar reusi la aceste examene, cu subiecte nationale. Nu ar mai fi afectati de cei cu bani… Si nu sunt relevante mediile din cei patru ani pentru profilul ales la liceu ori facultate. Speram sa le vina mintea la cap celor care trebuie si sa reintroduca examenele nationale de admitere la licee si facultati!

 • Absolut corect!
  Examenul de bacalaureat sa fie corelat cu materiile pentru admitere in faculate. Reforma invatamantului din ultimii 10 ani nu a facut decat sa strice un sistem functional,schimbare de dragul schimbarii.

Adauga un comentariu